22 echipe naționale vor participa la Campionatul European U20 masculin – Divizia B, ediția 2017, de la Oradea

22 echipe naționale vor participa la Campionatul European U20 masculin – Divizia B, ediția 2017, de la Oradea

Sâmbătă (10.12), la Praga, Cehia, s-a desfășurat tragerea la sorți a grupelor fazei preliminare pentru toate Campionatele Europene de nivel juvenil programate a se desfășura pe parcursul anului 2017. Reamintim că între 15 și 23 iulie anul viitor, la Oradea, se va desfășura Campionatul European U20 masculin – Divizia B.

Nu mai puțin de 22 țări s-au înscris în cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al Europei la U20 masculin pentru ediția 2017 a Campionatului European. În urma tragerii la sorți, reprezentativa României a fost repartizată în Grupa C, alături de FYROM, Georgia, Bosnia-Herțegovina și Albania.

Componența celorlalte grupe:

A- Belarus, Polonia, Finlanda, Armenia, Belgia, Malta
B – Slovacia, Marea Britanie, Rusia, Azerbaidjan, Olanda
D – Irlanda, Ungaria, Croația, Kosovo, Portugalia, Moldova

Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare. Primele două clasate în fiecare grupă avansează în grupa valorică 1-8, continuând lupta pentru promovarea în eșalonul de elită. Primele trei clasate la încheierea turneului vor obține dreptul de participare în Divizia A pentru ediția 2018.

Locurile 3 și 4 în fiecare grupă continuă participarea în grupa valorică 9-16, iar locurile 5 și 6 vor juca în turneul locurilor 17-22.

Reamintim că în paralel, în insula Creta, Grecia, se va desfășura Campionatul European U20 masculin – Divizia A, cu participarea a 16 echipe naționale.

Evenimentul găzduit de Oradea este destinat sportivilor născuți după data de 1 ianuarie 1997.

Comentarii

comments