31 meciuri jucate la Arena Antonio Alexe în sezonul 2016/17

31 meciuri jucate la Arena Antonio Alexe în sezonul 2016/17

CSM CSU Oradea a disputat un număr total de 31 meciuri oficiale pe teren propriu în sezonul competițional 2016/17. Este vorba despre un meci în SuperCupa României, 20 în Liga Națională și 10 în cupele europene.

Formația antrenată de Cristian Achim a repurtat 24 victorii și a suferit șapte înfrângeri. Așadar, pe lângă numărul foarte mare de meciuri disputate în fața propriilor susținători, CSM-ul a avut o rată de succes de 77.4% în jocurile susținute la Arena Antonio Alexe.

Stagiunea a început cu o înfrângere în ultima secundă. CSM CSU a cedat în SuperCupa României, scor 67-70.

În cupele europene, Leii Roșii au disputat zece meciuri pe teren propriu. Nouă dintre ele în Basketball Champions League și unul în FIBA Europe Cup. Bilanțul general al CSM-ului a fost de 7-3. Eșecurile s-au consemnat în confruntările cu Pinar Karsiyaka, Umana Reyer Venezia, respectiv Le Mans Sarthe.

Pe de altă parte, s-au consemnat câteva succese cu adevărat memorabile, precum cele cu Avtodor Saratov, Maccabi Rishon LeZion, Kataja Basket și Usak Sportif. De asemenea, CSM CSU Oradea a trecut de Lukoil Academic într-o partidă cu caracter decisiv, în manșa a 2-a din cel de-al 2-lea tur preliminar al Basketball Champions League. Acel succes a asigurat roș-albaștrilor calificarea în grupele competiției amintite.

Victoria cu Kataja Basket, consemnată în Meciul săptămânii din Basketball Champions League, a cuprins un record absolut de puncte marcate de un jucător în această competiție. El aparține lui Martin Zeno.

În Liga Națională, CSM CSU Oradea a disputat 20 meciuri la Arena Antonio Alexe pe parcursul sezonului 2016/17. Roș-albaștrii au obținut 17 victorii și au pierdut de două ori cu U-BT Cluj-Napoca și o dată cu BC Mureș. În rest, bihorenii au învins toți adversarii întâlniți. Aici includem patru victorii cu Timișoara, trei cu Sibiu, câte două cu Steaua, Pitești și Cluj, respectiv câte una cu Galați, Baia Mare, Dinamo și Craiova.

De notat că CSM-ul a câștigat ultimele nouă meciuri disputate pe teren propriu în sezonul competițional recent încheiat.

Multe meciuri s-au desfășurat cu sala arhiplină. În anumite situații biletele s-au epuizat cu 1-2-3 zile înaintea desfășurării propriu-zise a meciului. Dovezi palpabile cu privire la faptul că deși numărul meciurilor a fost mare (CSM-ul a avut în istoria sa sezoane în care nu a jucat 31 meciuri în total, incluzând jocurile din deplasare), publicul orădean a gustat și s-a bucurat de spectacolul oferit de CSM și partenerii săi de întrecere.

Sezonul 2016/17 a cuprins, așadar, un nou record absolut ca număr de meciuri disputate pe teren propriu. Totodată s-a înregistrat și un nou record absolut de victorii repurtate în Arena Antonio Alexe de CSM Oradea într-un singur sezon.

Comentarii

comments