7 ani!

7 ani!

Cristian Achim aniversează șapte ani pe banca tehnică a lui CSM CSU Oradea. Tehnicianul originar din Râmnicu-Vâlcea, în vârstă de 46 ani, a preluat gruparea roș-albastră în luna noiembrie a anului 2009.

Avea să fie ultima piesă în ceea ce s-a transformat în echipa care a ghidat destinele secției de baschet de la CSM spre cele mai bune performanțe din istoria disciplinei în Oradea. Achim a fost numit în funcție la propunerea managerului Șerban Sere, alături de care colaborează neîncetat de atunci.

Achim a disputat primul meci în calitate de antrenor al CSM Oradea pe 11 noiembrie 2009, într-o partidă de Cupa României, cu CS Otopeni. Primul succes al roș-albaștrilor s-a consemnat zece zile mai târziu, la Pitești, când CSM-ul s-a impus cu scorul de 74-69.

Sub comanda tehnicianului vâlcean baschetul orădean a obținut, printre altele, primul trofeu din istorie, a disputat cinci meciuri cu trofeul pe masă, a disputat peste 20 de meciuri internaționale cu caracter oficial și a făcut zeci de mii de orădeni să viziteze cel puțin o dată Arena Antonio Alexe.

Cu siguranță ascensiunea baschetului orădean nu ar fi fost posibilă fără aportul consistent al jucătorilor, al colaboratorilor, managementului și staff-ului administrativ, respectiv fără contribuția partenerilor și sponsorilor. Desigur, un rol deosebit l-a jucat minunatul public.

Cristian Achim este, din luna noiembrie a anului 2009, piesa principală în tot ceea ce înseamnă baschetul orădean și ascensiunea spectaculoasă a acestuia. De la o echipă confruntată cu probleme în ceea ce privește menținerea în primul eșalon, CSM CSU Oradea a devenit, sub comanda lui Achim, o echipă unică în baschetul românesc mizând pe principii solide și pe un baschet inteligent, poate nu pe placul tuturor, dar care a respectat mereu filosofia antrenorului.

Comentarii

comments