75% din lotul CSM CSU Oradea a rămas neschimbat față de playoff-ul precedentei ediții de campionat

75% din lotul CSM CSU Oradea a rămas neschimbat față de playoff-ul precedentei ediții de campionat

CSM CSU Oradea are în componență nouă jucători din echipa care a abordat fazele superioare ale Ligii Naționale în sezonul precedent. Este vorba despre cinci jucători autohtoni, respectiv patru străini.

În tabelul alăturat comparăm contingentul de jucători pe care a mizat staff-ul tehnic al roș-albaștrilor:

2015/16 Sezon 2016/17
Will Franklin Poziția 1 Will Franklin
Cătălin Petrișor Cătălin Petrișor
Andrei Mandache Poziția 2 Andrei Mandache
Radovan Markovic Muhamed Pasalic
Martin Zeno Poziția 3 Martin Zeno
Bobe Nicolescu Bobe Nicolescu
Nemanja Barac
Sean Barnette Poziția 4 Sean Barnette
Uros Lucic Uros Lucic
Rareș Pașca Titus Nicoară
Sergiu Pop Sergiu Pop
Salih Nuhanovic Poziția 5 Sean Denison
Bogdan Țîbîrnă Bogdan Țîbîrnă
Miha Zupan

Cu roșu sunt subliniați jucătorii care au făcut parte din lot în sezonul precedent. Cu albastru sunt evidențiați jucătorii care i-au înlocuit, cu mențiunea că Rareș Pașca a făcut parte din lotul echipei și în acest sezon.

De notat că în sezonul 2015/16 a fost permisă utilizarea a șase jucători străini într-un meci din Liga Națională, iar lotul CSM-ului a numărat opt astfel de baschetbaliști. Aici trebuie menționat faptul că Radovan Markovic s-a accidentat grav în primul tur al playoff-ului și nu a mai jucat în semifinale și finală, astfel încât opțiunile staff-ului tehnic la capitolul străini s-au redus la șapte. În actualul sezon competițional este permisă utilizarea a cinci străini într-un meci din LNBM, iar lotul roș-albaștrilor numără șase străini.

Prin urmare 75% din contingentul de jucători al CSM CSU Oradea a rămas neschimbat față de playoff-ul LNBM din sezonul competițional anterior. Modificările s-au consemnat la poziția 2, poziția 4, respectiv la poziția 5.

De notat că opțiunile roș-albaștrilor sunt mai puține prin prisma modificării de regulament, ce a redus numărul de jucători străini.

Will Fraklin și Uros Lucic s-au întors la echipa orădeană pe parcursul sezonului actuală. Americanul s-a întors în luna ianuarie a anului 2017, iar sârbul a revenit în luna noiembrie a anului trecut.

Ar mai fi de notat faptul că în actualul sezon competițional CSM CSU Oradea mizează pe serviciile lui Marius Marinău pe post de preparator fizic cu normă întreagă. În sezonul anterior CSM-ul nu a avut preparator fizic cu normă întreagă, mizând temporar pe serviciile lui Igor Ranisavljev. Ceilalți componenți ai staff-ului tehnic au rămas aceiași.

U-BT Cluj-Napoca, adversarul CSM CSU Oradea din semifinalele campiontului atât în ediția anterioară, cât și în cea actuală, are doar doi dintre străinii cu care a jucat în playoff-ul LNBM din stagiunea anterioară, respectiv patru dintre autohtoni. Este vorba despre Filip Adamovic, Kyndall Dykes, respectiv Tudor Gheorghe, Nandor Kuti, Tudor Jucan și Rolland Torok.

Față de sezonul precedent au apărut Vaidas Kariniauskas, Aleksandar Rasic, Maksym Pustozvonov și Ousmane Barro la străini, respectiv Vlad Moldoveanu și George Toth la autohtoni.

Așadar, CSM CSU Oradea mizează pe continuitate, lucru demonstrat atât în ceea ce privește efectivul de jucători, cât și la capitolul taff tehnic.

Comentarii

comments