A 2-a vară consecutivă când CSM CSU Oradea readuce doi foști jucători

A 2-a vară consecutivă când CSM CSU Oradea readuce doi foști jucători

Similar verii trecute, CSM CSU Oradea a legitimat doi jucători care în trecut au mai evolut pentru echipa de baschet masculin a municipiului Oradea. Campania de transferuri a Leilor Roșii a cuprins readucerea tandemului Titus Nicoară – Sean Denison, jucători care au colaborat la pozițiile 4-5 în sezonul competițional 2013/14, încheiat de CSM cu două finale.

Atât Titus, cât și Sean se întorc la Oradea la distanță de doi ani de la despărțirea de CSM. Nicoară a evoluat în această perioadă la Steaua CSM EximBank București, iar Denison și-a desfășurat activitatea preț de mai bine de un sezon în Polonia și aproximativ trei sferturi de sezon în Turcia.

Nicoară evoluează la poziția 4 și este unul dintre cei mai importanți jucători autohtoni. El poate fi utilizat și la poziția 5. De notat că Titus este un fin executant al pick and roll-ului și are o inteligență baschetbalistică ce îi permite să ia poziție în spațiul de trei secunde.

Denison este jucător de poziția 5, dar care în liga universitară a acoperit la poziția 4. Canadianul și-a îmbunătățit aruncarea de la distanță în ultimii doi ani, astfel încât poate fi utilizat atât ca pivot cu aruncare, cât și ca poziție 4. Are calitate atletică și poate executa atât acțiuni de pick and roll, cât și de pick and pop.

Nicoara

Titus Nicoară are o vechime de cinci sezoane în culorile CSM Oradea. El a ajutat echipa la începuturile ei, jucând între 2003 și 2005 în cel de-al 2-lea eșalon, pentru ca între 2005 și 2007 să fie component al echipei care a evoluat în prima ligă. Nicoară a jucat pentru CSM și în sezonul 2013/14.

Sean Denison se află în fața celui de-al 2-lea sezon alături de CSM. El este un jucător care de-a lungul carierei a jucat pentru mai multe echipe preț de mai mult de un singur sezon. Cele mai bune exemple sunt Santa Clara (NCAA), Tofas Bursa (Turcia), respectiv Polski Cukier Torun (Polonia). CSM CSU Oradea se înscrie pe această listă.

În urmă cu un an, CSM CSU Oradea i-a legitimat Andrei Mandache și Will Franklin. Primul s-a întors la echipa alături de care a debutat la nivel de seniori la distanță de opt ani de la despărțire. Cel din urmă a revenit după un an petrecut în Polonia, jucând pentru echipa alături de care a debutat în LNBM și cu care a revenit în baschetul profesionist după un an de absență, cauzată de o gravă accidentare la genunchi.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

Nicoara 53