A 2-a victorie pentru România U20 masculin la Campionatul European de la Oradea

A 2-a victorie pentru România U20 masculin la Campionatul European de la Oradea

România a obținut cel de-al 2-lea succes la Campionatul European U20 masculin Divizia B – ediția 2017, găzduit la Oradea. Tricolorii au depășit Malta, scor 84-65.

Jocul a fost controlat de tricolori, care s-au desprins la 14 lungimi încă din primul sfert. Elevii lui Tudor Costescu au avut o cădere pe finalul secvenței inaugurale, atunci când Malta a reușit un parțial de 16-0. Continuarea a aparținut României, care a găsit soluții în ofensivă și a beneficiat de multe realizări de pe semicerc. Adversarul nu a reușt să replica și partida s-a terminat cu o victorie convingătoare a României.

Comptrioții noștri au marcat 12 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 32% la aruncările de pe semicerc. De asemenea, România a cules 20 recuperări ofensive. De notat că staff-ul tehnic a rotit întreg efectivul de jucători în acest meci.

Georges Darwiche a totalizat 18 puncte, Emi Cațe a adăugat 14 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții, alți trei jucători marcând cel puțin 10 puncte pentru România. Între aceștia s-a numărat și Bobe Nicolescu, autor a 11 puncte, 4 recuperări, iar Sebastian Ionescu a terminat cu 4 puncte. În replică, Formosa și Cassar au vut 23, respectiv 21 puncte pentru Malta.

În urma acestui succes, România are 2-0 la general și se menține ca unică echipă neînvinsă în Grupa C.

Rezultatele de duminică (16.07):

Ziua3

Luni (17.07) este zi liberă. Competiția se va relua marți (18.07) cu următorul program:

Grupa A
Albania vs Georgia
Belarus vs Belgia
Armenia vs Polonia

Grupa B
Azerbaijan vs Marea Britanie
Slovacia vs Olanda

Grupa C
Macedonia vs România – ora 18.30, Arena Antonio Alexe
Irlanda vs Croația

Grupa D
Ungaria vs Kosovo
Portugalia vs Moldova

Meciul României cu Macedonia este extrem de important în ecuația calificării pentru sferturile de finală. De asemenea, un eventual succes ar asigura tricolorilor prima poziție în grupă, ceea ce va conduce, probabil, spre evitarea celei mai puternice școli de baschet prezentă la acest eveniment, Croația.

Reamintim că intrarea este liberă.

Comentarii

comments

Attachment