A 3-a confruntare Oradea vs Cluj în playoff-ul Ligii Naționale

A 3-a confruntare Oradea vs Cluj în playoff-ul Ligii Naționale

CSM CSU Oradea s-a confruntat de două ori cu U-BT Cluj-Napoca în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin în prealabil. Cele două se vor duela din nou în semifinalele ediției de campionat 2016/17.

Precedentele datează din sezonul 2012/13, respectiv 2015/16. Ambele serii s-au desfășurat pe sistemul cel mai bun din cinci partide și au fost adjudecate de CSM cu scorul general de 3-1.

În stagiunea 2012/13, CSM Oradea s-a clasat pe locul al 2-lea în sezonul regulat, iar formația de pe Someș a fost a 7-a. Astfel, cele două echipe s-au confruntat în primul tur eliminatoriu.

Jocurile de la Arena Antonio Alexe au fost împărțite, Oradea câștigând primul meci, iar Clujul pe cel de-al 2-lea. Seria s-a mutat la Sala Horia Demian, acolo unde formația din Cluj-Napoca părea să dețină prima șansă. CSM-ul a izbutit două victorii la capătul unor dueluri extrem de echilibrate, astfel încât scorul general a fost de 3-1 în favoarea roș-albaștrilor, care au avansat în semifinale.

În sezonul 2015/16, CSM CSU Oradea s-a clasat pe locul al 2-lea în faza regulată. În schimb, U-BT Cluj a ocupat locul 3. Astfel, după ce au trecut de primul tur al playoff-ului, cele două s-au confruntat în semifinalele competiției. A fost o provocare deosebită, în cadrul căreia Oradea pornea cu avantajul terenului propriu, dar Clujul a avut un ascendent moral după ce învinsese în patru din cele cinci confruntări directe consemnate în cadrul aceleiași stagiuni, incluzân duelul din finala Cupei României.

CSM-ul a câștigat cele două meciuri desfășurate la Arena Antonio Alexe, apărându-și cu succes avantajul terenului propriu. Seria s-a mutat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, acolo unde gazdele au câștigat Meciul 3. Seria s-a terminat în Meciul 4, când roș-albaștrii au învins pentru prima dată în noua sală din localitatea de pe Someș. Prin urmare CSM CSU Oradea a învins cu scorul general de 3-1 și s-a calificat în finala LNBM.

Va fi al 3-lea duel direct între CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin. De această dată avantajul terenului propriu va fi de partea clujenilor.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments