A 3-a finală LNBM din istorie, a 3-a situație de 1-1 la general

A 3-a finală LNBM din istorie, a 3-a situație de 1-1 la general

Similar precedentelor două finale de Liga Națională de baschet masculin susținute de CSM CSU Oradea, scorul general după primele două partide ale seriei desfășurate în sistemul cel mai bun din cinci partide este de 1-1. Leii Roșii susțin finala LNBM 2018 în compania echipei CSM Steaua EximBank București.

Formația antrenată de Cristian Achim a câștigat Meciul 1 al seriei, scor 86-73. În schimb, elevii lui Jukka Toijala au triumfat în Meciul 2, scor 75-70. Ambele partide au avut loc la Arena Antonio Alexe.

Următoarele două confruntări se vor desfășura la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu. Acestea au loc duminică (10.06), ora 18:00, respectiv marți (12.06), ora 20:00. Eventualul joc decisiv se va disputa la Arena Antonio Alexe, în cursul zilei de vineri (15.06), ora 20:00.

Anterior, CSM Oradea a câștigat Meciul 1 al finalelor LNBM 2014, la Ploiești, respectiv 2016, la Oradea în compania lui BC Mureș. Bihorenii au pierdut Meciul 2 în ambele finale amintite, similar celei aflate în plină desfășurare.

În urmă cu patru ani, CSM Oradea a găzduit Meciul 3 al finalei disputate în compania lui CSU Asesoft Ploiești. Roș-albaștrii au cedat acea confruntare la Arena Antonio Alexe. Rezultatul final a fost de 80-88.

În urmă cu doi ani, CSM CSU Oradea a jucat în deplasare Meciul 3 al finalei disputate împotriva lui BC Mureș. Leii Roșii s-au impus atunci în “Junglă” cu sorul de 81-72.

Așadar, anterior, în finalele LNBM disputate de CSM Oradea, Meciul 3 a fost câștigat de oaspeți. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de această dată.

CSM Oradea s-a aflat în situație de 1-1 într-o serie de playoff în opt rânduri. Roș-albaștrii au câștigat la general de șase ori și au pierdut în două rânduri. Oradea are patru serii de playoff pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri câștigate după ce la un moment dat s-a consemnat situația de 1-1 la general, pierzând de două ori. CSM-ul are 2-0 în serii de playoff pe sistemul cel mai bun din trei meciuri după ce s-a consemnat scorul general de 1-1.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments