A 4-a medalie din istoria secției de baschet și întâmplările ce au condus la acest rezultat

A 4-a medalie din istoria secției de baschet și întâmplările ce au condus la acest rezultat

CSM CSU Oradea a câștigat medalia de bronz în cadrul ediției 2016/17 a Ligii Naționale de baschet masculin. Roș-albaștrii au învins CSU Sibiu cu scorul general de 2-1, după victoria repurtată în Meciul 3, decisiv, al seriei din finala mică. Rezultatul final al ultimului meci al sezonului a fost de 72-71.

Este cea de-a 4-a medalie obținută de echipa masculină de baschet din cadrul CSM Oradea în ultimii cinci ani. Este totodată a 4-a medalie din întreaga istorie a secției de baschet masculin.

Prima medalie a fost una de bronz, obținută tocmai pe data de 24 mai 2013. Atunci CSM-ul a dispus de Gaz Metan Mediaș cu scorul general de 2-1 în finala mică a ediției 2012/13.

La distanță de exact patru ani, pe 24 mai 2017, Will Franklin a marcat un coș în ultima secundă de joc a Meciului 3, pentru a aduce cel de-al 2-lea bronz din istoria clubului orădean.

În sezonul 2013/14, CSM CSU Oradea a obținut o medalie de argint, iar în stagiunea 2015/16 a cucerit medalia de aur.

Sezonul 2016/17 a demarat cu o înfrângere în ultima secundă. Este vorba despre SuperCupa României, pierdută cu scorul de 67-70, în compania lui U-BT Cluj-Napoca. Același sezon s-a terminat cu o victorie în ultima secundă de joc. Will Franklin a fost autor al coșului decisiv, după o recuperare ofensivă obținută tot de el.

CSM CSU Oradea a pierdut, pe data de 10 octombrie 2016, la prima deplasare din acest sezon la Sibiu, scor 70-74. Atunci, Leii Roșii au irosit un avantaj de 18 puncte, consemnat la pauză. Ulterior, CSM-ul a mai efectuat trei deplasări la Sibiu. Două dintre ele în campionat, iar una în cupă. Jocurile din LNBM au fost pierdute, iar la turneul final de Cupa României, CSM-ul a învins Timișoara în primul tur, dar a pierdut cu Mureș în semifinale. Așadar, patru deplasări la Sibiu, toate încheiate cu înfrângere. A 5-a, ultima, cea cu medaliile pe masă, a adus victoria.

Lucrurile s-au schimbat la ultima deplasare. Cea din 24 mai 2017. CSM-ul a recuperat un deficit de exact 18 puncte, pentru a se impune cu scorul de 72-71, pe fondul unui buzzer beater semnat Will Franklin.

Întâmplările de mai sus ne arată cum se învârte roata. Cum lucrurile se schimbă de la un meci la altul de-a lungul unui sezon competițional. Și acest lucru face parte din farmecul sportului.

Comentarii

comments

Attachment

CSMOradea