A 8-a victorie în Champions League. A 3-a în deplasare!

A 8-a victorie în Champions League. A 3-a în deplasare!

CSM CSU Oradea a învins pe Avtodor Saratov, scor 65-59, în etapa a 10-a din Grupa B a Basketball Champions League 2016/17. Este cel de-al 2-lea succes consecutiv obținut de roș-albaștri în această competiție.

Formația antrenată de Cristian Achim se află la cea de-a 3-a serie de rezultate pozitive consecutive. În prealabil, Oradea a reușit să învingă în meciuri consecutive pe BC Prievidza de două ori în cadrul primului tur preliminar. Apoi, roș-albaștri au depășit pe Khimik Yuzhne și Kataja Basket în etape succesive. În prezent, Leii Roșii au o serie activă de rezultate pozitive cu Maccabi Rishon LeZion și Avtodor Saratov.

Victoria de la Saratov este prima pe care CSM CSU Oradea o obține pe teritoriul Rusiei din întreaga sa istorie. A fost a 3-a prezență în aceaată țară după jocul cu Samara din sezonul 2013/14 și cel cu Saratov din stagiunea 2014/15.

Pe de altă parte, Oradea obține a 3-a victorie în deplasare în actuala aventură internațională. Prima datează de la Prievidza (Slovacia), în primul tur preliminar, iar cea de-a 2-a s-a consemnat la Joensuu (Finlanda), în cadrul etapei a 6-a din faza grupelor.

Formația antrenată de Cristian Achim a reușit să se impună având a 37-a medie de puncte marcate pe meci din totalul de 40 echipe angrenate în faza grupelor. Roș-albaștrii au învins în fieful echipei cu cea mai mare medie de puncte înscrise din întreaga competiție.

Este, de fapt, al 2-lea succes consecutiv conturat pe marginea unui meci în care se marchează puțin. În precedentul, CSM CSU Oradea a depășit campioana în exercițiu a Israelului cu scorul de 69-64.

De altfel, trei din cele cinci victorii obținute de CSM CSU Oradea în Grupa B din Basketball Champions League până la această oră s-au consemnat la capătul unor partide în care roș-albaștrii au marcat sub 70 puncte.

Până la această oră, incluzând jocurile din tururile preliminare și primele zece etape din Grupa B, CSM CSU Oradea a disputat 14 partide în Champions League. Opt dintre ele au fost câștigate, reprezentând un rată de succes de 57%.

Comentarii

comments