“Acvilele” sosesc, în noiembrie, la Oradea

“Acvilele” sosesc, în noiembrie, la Oradea

Echipa națională de baschet feminin a României demarează campania de calificare pentru Campionatul European – ediția 2019 cu un meci la Arena Antonio Alexe din Oradea. “Acvilele” vor susține primul joc din această campanie pe 11 noiembrie, cu începere de la ora 18:00 (ora e posibil să sufere modificare), în compania Sloveniei.

Reprezentativa României a fost repartizată în Grupa E din campania de calificare. Adversari sunt Finlanda, Slovenia și Franța. În total există opt grupe de câte patru echipe fiecare. Prima clasată în fiecare grupă, alături de cele mai bune șase ocupante ale locului 2 se califică pentru turneul final.

FIBA, organizatorul competiției, implementează din toamna acestui an un nou calendar destinat echipelor naționale. Au fost rezervate trei ferestre în cadrul cărora fiecare formație va disputa câte două jocuri.

Cele trei ferestre sunt:

– 6/16 noiembrie 2017
– 5/15 februarie 2018
– 12/22 noiembrie 2018

În cadrul primei ferestre, în toamna acestui an, România are un meci pe teren propriu, în compania Finlandei, iar unul se va desfășura în deplasare, pe 15 noiembrie, adversar fiind naționala Franței.

Așadar, după meciurile echipei locale CSM CSU Oradea, turneele finale ale Campionatelor Naționale U13 și U14 masculin, Harlem Globetrotters, Campionatul European U20 masculin Divizia B, Visit Oradea Streetball, respectiv turneul internațional de baschet în fotoliu rulant “Maria”, sportul cu mingea la coș aduce în Oradea un nou eveniment important. Vom reveni cu amănunte referitor la prezența “acvilelor” la Oradea.

Foto: www.frbaschet.ro (Delegația naționalei feminine la Jocurile Francofoniei 2017)

Comentarii

comments

Attachment