Adrian Guțoaia se alătură programului Ice Bucket Challenge

Ice Bucket Challenge sau ALS Ice Bucket Challenge este o activitate ce implică răsturnarea unei găleți pline cu gheața pe cap. Această tendință a devenit virală în vara acestui an, printre principalii protagoniști numărându-se o serie de celebrități din baschetul profesionist nord-american.

Adrian Guțoaia, noua achiziție a lui CSM Oradea, s-a alătură acestui proiect răsturnându-și o găleată de gheața în cap. Ulterior, conform jocului lansat în SUA, jucătorul în vârstă de 24 ani i-a provocat că facă același lucru pe Virgil Stănescu (președinte Steaua CSM București și vicepreședinte FR Baschet), Ștefan Lecca (comentator DigiSport) respectiv Smiley.

Filmarea poate fi urmărită printr-un click AICI.

Regulile Ice Bucket Challenge
Participanții trebuie să se filmeze în timp ce își răstoarnă o găleată cu gheață în cap, după care trebuie să anunțe pe cine provoacă să facă același lucru. De asemenea, o altă regulă prevede ca cel care acceptă provocarea să doneze 10 dolari acestei cauze, iar dacă refuză să doneze 100 de dolari.

Mai multe informații despre cum se poate dona găsiți AICI.

Ce este ALS?
ALS este Amyotrophic lateral sclerosis. În traducere înseamnă Scleroză laterală amiotrofică.

Scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta si ca boala Lou Gehrig, se caracterizeaza printr-o pierdere (reducere) progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii denumite neuroni motori. Neuronii motori comanda muschii voluntari, muschi care fac posibila miscarea.

ALS este o boala progresiva, invalidanta, fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devin mai dificile cu timpul. Aceste afectiuni pot cauza diferite lezari, boli si alte complicatii.

Aproximativ 3 oameni din 200.000 dezvoltă ALS în fiecare an. Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute. Circa 5-10% din oamenii cu ALS prezinta o forma mostenita a bolii. Scleroza laterala amiotrofica nu este contagioasa se arată pe site-ul sfatulmedicului.ro.

Comentarii

comments

Leave a Comment