Adversari #BasketballCL – Prezentare Avtodor Saratov

Adversari #BasketballCL – Prezentare Avtodor Saratov

Avtodor Saratov este cel de-al 4-lea oaspete al CSM CSU Oradea în Basketball Champions League. Clubul originar din Rusia este al 2-lea vizitator al localității de pe Crișul Repede în faza grupelor competiției amintite.

Clubul din localitatea Saratov a luat ființă în anul 1960. Are, așadar, o tradiție de peste jumătate de secol și provine dintr-o țară în care baschetul este deosebit de apreciat și are o bogată continuitate la nivel foarte ridicat. Proprietarul echipei este cea mai mare companie constructoare de autostrăzi (de unde vine și numele de Avtodor = autostradă) și șosele din Rusia.

Echipa de baschet din Saratov este renumită pentru faptul că de-a lungul timpului a produs jucători importanți. Printre numele mari lansate de Saratov se numără frații Pashutin (Evgeny și Zakhar), Andrei Fetisov, respectiv Sergei Chikalkin, respectiv bielorusul Vladimir Veremeenko. Totodată este recunoscută atmosfera creată de public într-o țară în care baschetul este mai mult privit de public, în detrimentul unor asistențe vulcanice.

Cele mai bune rezultate din istoria clubului sunt clasările pe locul al 2-lea (vicecampioana) în campionatul Rusiei. Acestea datează din anii 90 (1994, 1997, 1998, 1999). Avtodor a câștigat Superliga Rusiei (al 2-lea eșalon valoric al țării) în 2009 și 2014.

Se află la cel de-al 3-lea sezon în Liga VTB. Aici s-a clasat pe locul 7 în 2015, respectiv 6 în 2016, calificându-se pentru playoff de ambele ori.

Este la cel de-al 3-lea sezon consecutiv în cupele europene. Are un sezon în FIBA EuroChallenge, respectiv unul în EuroCup (competiție administrată de Euroleague Basketball). Între 1993 și 2004 a bifat 11 participări consecutive în competițiile continentale organizare de FIBA (Korac, Saporta, Euroligă și Europe Cup).

Lotul de jucători
5. Tomislav Zubcic (CRO)
7. Anton Astapkovich
8. Brandon Frazier (SUA)
12. Artem Klimenko
15. Maxim Kolyushkin
20. Michael Stockton (SUA)
24. Evgeny Kolesnikov
30. Agasiy Tonoyan
41. Nicolas Minnerath (SUA)
42. Michael Carrera (VEN)
77. Alan Makiev

Staff tehnic
Sergey Mokin – antrenor principal
Vladislav Konovalov – antrenor asistent
Maksym Fomichev – antrenor asistent

Foto: Basketball Champions League

Comentarii

comments

Attachment

saratov