Adversari #BasketballCL – Prezentare Le Mans Sarthe Basket

Adversari #BasketballCL – Prezentare Le Mans Sarthe Basket

Le Mans Sarthe este următorul adversar al echipei CSM CSU Oradea în cupele europene. Cele două formații se duelează marți (08.11), cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 4-a din sezonul regulat al Basketball Champions League.

Vă invităm să faceți cunoștință cu următorul oponent al echipei campioane în exercițiu a României. Nimeni altcineva decât deținătoarea Cupei Franței la baschet masculin.

Clubul din Le Mans a luat ființă în anul 1939. El a fost fondat de către Leopold Gouloumes. Acesta a fost un om de afaceri a cărui principală preocupare a fost munca în domeniu produselor alimentare. Similar majorității întreprinderilor din acele vremuri, Société des Comptoirs Modernes a deschis un club sportiv.

Prima secție din cadrul clubului a fost cea de baschet feminin. Bărbații au fost înrolați în armată, întrucât la acea vreme a izbucnit cel de-al 2-lea Război Mondial. După război s-a deschis și secția de baschet masculin.

Jocurile de pe teren propriu le susține la arena Antares. Aceasta a fost construită în anul 1995 și are o capacitate de 6.003 locuri pe scaune. Sala este amplasată în incinta Circuit de la Sarthe, locul în care se desfășoară celebra cursă auto de 24 ore de la Le Mans.

Clubul din Le Mans folosește culori portocaliu și argintiu.

Echipa de baschet masculin are 11 trofee în palmares. Este vorba despre:

– 4 titluri de campioană (1978, 1979, 1982 și 2006)
– 4 cupe naționale (1964, 2004, 2009 și 2016)
– 3 cupe ale ligii (2006, 2009, 2014)

Remarcăm, așadar, faptul că Le Mans a obținut șapte din totalul de 11 trofee în ultimii 12 ani.

Această grupare a participat cu regularitate în arena internațională pe parcursul ultimului deceniu. S-au consemnat trei participări în Euroligă, șase în EuroCup și una în FIBA Europe Cup. În sezonul precedent, Le Mans Sarthe a participat în EuroCup și a obținut trei victorii, fiind eliminată la capătul fazei grupelor.

Cele mai sonore nume care au evoluat pentru Le Mans sunt: Nicolas Batum, Yannick Bokolo, David Blu, Raviv Limonad, Kenny Gregory, Sam Clancy, respectiv Bobby Dixon.

Antrenorul echipei este Erman Kunter, unul dintre cei mai importanți oameni de baschet din Turcia. El ocupă funcția de antrenor principal al echipei din vara anului 2014.

În prezent, lotul de jucători cuprinde șase jucători străini și tot atâția autohtoni:

Fundași – Giordan Watson (SUA/ROU), Olivier Hanlan (CAN), Gregory Bangaber, Pape Amagou (CIV)
Extreme – Mickael Gelabale, Lahaou Konate, Ryan Pearson (SUA), Petr Cornelie
Pivoți – Mouphtaou Yarou (BEN), Wilfried Yeguete, Jonathan Jeanne, Youssoupha Fall (SEN)

Cele mai celebre nume sunt cele ale lui Gelabale – trecut prin NBA și Euroligă, component de bază al echipei naționale a Franței în ultimii ani, Hanlan – venit direct din Euroligă, de la Zalgiris Kaunas, iar pentru publicul românesc este Giordan Watson – component al echipei naționale a României, fost conducător de joc al Energiei Târgu Jiu.

În actualul sezon competițional, Le Mans a obținut două victorii din șase partide în competiția internă (până la ora meciului cu CSM CSU Oradea va mai juca un meci de campionat). De asemenea, această grupare a pierdut SuperCupa Franței. În schimb, a obținut două victorii din trei partide susținute în Basketball Champions League.

Foto: Basketball Champions League

Comentarii

comments

Attachment