Aleksa Petrovski este noul jucător al echipei de polo CSM Digi Oradea

Aleksa Petrovski este noul jucător al echipei de polo CSM Digi Oradea
  • in

Aleksa Petrovski este noul jucător al echipei de polo CSM Digi Oradea. Născut pe 29 mai 1996, înalt de 1.96 metri și cântărind 102 kilograme, sportivul originar din Serbia se află la primul angajament în România.

El este fundaș și este jucător de mână dreaptă. Datorită gabaritului și a modului în care înțelege jocul de polo, Petrovski poate evolua ca centru în faza de atac, lucru pe care l-a făcut la toate echipele pentru care a jucat până acum. Este apreciat pentru agresivitatea cu care joacă în situațiile de superioritate numerică, fiind un foarte bun marcator în astfel de cazuri, atât din apropierea porții, cât și de la distanță.

Cariera profesionistă a lui Petrovski a demarat în anul 2012, la vârsta de doar 16 ani. El a jucat pentru Vojvodina Novi Sad între 2012 și 2015. La această formație a dobândit experiență jucând în primul eșalon al Serbiei, în Cupa Serbiei și în Liga Adriatică Regională. A bifat două calificări în Final Four-ul campionatului Serbiei.

În vara anului 2015, Aleksa a trecut la Jadran Herceg Novi, în Muntenegru. Aici a câștigat titlul de campion național și cupa Muntenegrului în sezonul 2015/16. De asemenea, s-a clasat pe locul 3 în Liga Adriatică Regională. Totodată, Petrovski a jucat în LEN Champions League alături de gruparea muntenegreană.

În sezonul 2017/18, ultimul desfășurat, Aleksa Petrovski a evoluat pentru Sabac, în primul eșalon al Serbiei. A bifat cea de-a 3-a calificare în semifinalele puternicului campionat sârbesc și a disputat finala Cupei Serbiei, pierdută în compania lui Partizan Belgrad, scor 5-6. El a ajutat-o pe Sabac să promoveze în eșalonul de elită al Ligii Adriatice Regionale în sezonul trecut.

Petrovski a jucat pentru echipa națională a Serbiei și continuă să fie în vizor pentru viitoare participări. El a jucat la Campionatul Mondial de polo din anul 2014, desfășurat la Istanbul (Turcia), respectiv la Universiada din 2015, ce a avut loc la Gwangju (Corea de Sud).

Comentarii

comments

Attachment