Andrei Mandache a suferit o nouă accidentare la mâna de aruncare

Andrei Mandache a suferit o nouă accidentare la mâna de aruncare

Andrei Mandache a suferit o accidentare la degetul operat în cursul verii acestui an. Jucătorul echipei naționale s-a lovit puternic în primul minut al partidei pe care CSM CSU Oradea a disputat-o la Galați, în etapa a 11-a din sezonul regulat al Ligii Naționale.

Mandache a continuat să joace în pofida durerilor evidente, în încercarea de a-și ajuta și așa decimata echipă în compania lui Phoenix. Meciul s-a încheiat cu înfrângerea roș-albaștrilor, scor 65-67. El a primit îngrijiri la marginea terenului și apoi a revenit pe parchet.

În 29 minute pe parchet, Andrei a avut 8 puncte, 4 recuperări (2 ofensive), 3 pase decisive și o intercepție cu o posesie mierdută. El a terminat cu 6 la eficiență. Mandache a terminat cu 8 la +/-, capitol la care a fost liderul echipei.

În cursul zilei de duminică (04.12), Andrei a făcut analize la București. Acestea au confirmat că el a suferit o ruptură a unui os. Potrivit estimărilor preliminare, Mandache va lipsi cel puțin trei săptămâni.

Aflat la cel de-al 2-lea sezon consecutiv alături de CSM CSU Oradea, jucătorul originar din Arad, în vârstă de 29 ani are medii stagionale de 9.2 puncte, 1.7 pase decisive, 1.5 recuperări și 1.0 intercepții pentru 7.9 la eficiență în aproape 23 minute pe partidă în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin.

Reamintim că Andrei se alătură unei liste tot mai consistente de jucători accidentați. În partida de la Galați, CSM-ul a evoluat fără Muhamed Pasalic, Sean Barnette și Titus Nicoară.

În aceste condiții, delegația CSM-ului la Izmir, pentru meciul cu Pinar Karsiyaka din localitate, cuprinde doar nouă jucători disponibili. Este vorba despre Branko Mirkovic, Cătălin Petrișor, Martin Zeno, Bobe Nicolescu, Rareș Pașca, Sergiu Pop, Uros Lucic, Bogdan Țîbîrnă și Sean Denison. Alături de echipă, în această deplasare, este și Andrei Mandache, însă mâna sa a fost imobilizată.

Comentarii

comments