Andrei Mandache, artizanul revenirii CSM-ului în Meciul 2 al seriei de playoff cu Timișoara

Andrei Mandache, artizanul revenirii CSM-ului în Meciul 2 al seriei de playoff cu Timișoara

Andrei Mandache a avut o prestația de excepție în momentele decisive ale Meciului 2 din seria de playoff pe care CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara o dispută în primul tur al fazelor eliminatorii în ediția 2016/17 a Ligii Naționale de baschet masculin. Arădeanul a avut un aport colosal pe revenirea roș-albaștrilor în meciul terminat cu scorul de 85-81.

Titularizat la poziția 2, Mandache a încheiat partida cu 14 puncte marcate, 2 intercepții, o recuperare și o pasă decisivă, fără posesie pierdută. El a terminat cu 15 la eficiență și cu 15 la +/-.

Mandache a avut 3/4 la aruncările de la mare distanță, 2/3 din interiorul semicercului, respectiv 1/2 la linia de pedeapsă. El nu a punctat în primul sfert, având o intercepție, o pasă decisivă și o recuperare, cu o aruncare de două puncte imprecisă. În sfertul al 2-lea, Andrei a avut o aruncare ratată de pe semicerc și a comis un fault asupra lui Diaz.

Sportivul în vârstă de 29 ani a început repriza secundă pe bancă. El a intrat pe parchet în minutul 7 al secvenței a 3-a și a marcat cinci puncte până la încheierea acestei perioade de joc. Este vorba despre o reușită de două puncte, urmată de una de pe semicerc.

Mandache

Andrei a rămas pe parchet pe tot parcursul secvenței decisive. El a izbutit o intercepție, după care a marcat pe pătrundere. Mandache a comis apoi un fault asupra lui Mladen Jeremic, pentru ca la faza imediată următoare să obțină o vizită la linia de pedeapsă, de unde a obținut un punct.

Căpitanul CSM-ului a ieșit la rampă în cel mai important moment al partidei. Condusă cu șase puncte la jumătatea secvenței decisive, Oradea a beneficiat de două reușite consecutive de trei puncte din partea numărului 4. Astfel, Mandache a adus campioana României la egalitate, scor 73-73, cu trei minute înainte de final. Punct din care Sean Barnette și Martin Zeno au ieșit în evidență.

Astfel, Mandache a înscris toate punctele sale în ultimele 13 minute de joc. El a înscris 9 puncte în sfertul decisiv.

Aflat la cel de-al 2-lea sezon consecutiv de la revenirea în uniforma lui CSM CSU Oradea, Andrei Mandache are medii statistice de 10.3 puncte, 2.3 recuperări, 2.3 pase decisive, 1.4 intercepții și 1.5 posesii pierdute pentru 10.3 la eficiență în aproape 25 minute pe partidă. Sportivul de mână stângă are procentaje de 58% la aruncările de două puncte și 41% la trei puncte, cu 72% la linia de pedeapsă.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment