Andrei Mandache și Bobe Nicolescu au fost convocați la echipa națională a României pentru acțiunile din luna noiembrie 2017

Andrei Mandache și Bobe Nicolescu au fost convocați la echipa națională a României pentru acțiunile din luna noiembrie 2017

Andrei Mandache și Bobe Nicolescu, componenți ai CSM Oradea, au foct convocați la echipa națională de baschet masculin a României. Prima reprezentativă va susține un cantonament și primele două meciuri din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019.

Potrivit convocatorului, Mandache și Nicolescu – care au participat și la EuroBasket 2017 – se vor alătura echipei naționale a României pe data de 19 noiembrie anul curent, la Cluj-Napoca. Programul “vulturilor” este următorul:

– 19/23 noiembrie – cantonament la Cluj-Napoca
– 24 noiembrie – meci la Torino, cu Italia
– 26 noiembrie – meci la Cluj-Napoca cu Olanda

Din grupa României mai face parte Croația. Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă. Celelalte două ferestre sunt programate pentru februarie și iunie 2018. Primele trei clasate se califică pentru faza a 2-a a campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019.

Macedoneanul Zare Markovski a fost desemnat noul antrenor al echipei naționale de baschet masculin a României. Secunzii acestuia au fost desemnați Mihai Silvășan și Hristu Șapera, doi dintre cei mai valoroși tineri antrenori români.

Liga Națională de baschet masculin a României – ediția 2017/18 se va întrerupe între 11 noiembrie și 2 decembrie anul curent pentru a permite echipei naționale să se pregătească pentru conruntările mai sus enumerate. Așadar, între meciul din etapa a 6-a, cu SCM Universitatea Craiova (la Oradea) și cel din etapa a 7-a, cu U-BT Cluj-Napoca (în deplasare) va fi o pauză de trei săptămâni.

Comentarii

comments