Anul calendaristic 2016 a cuprins 63 meciuri oficiale pentru CSM CSU Oradea

Anul calendaristic 2016 a cuprins 63 meciuri oficiale pentru CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a disputat un număr total de 63 meciuri oficiale pe parcursul anului calendaristic 2016. Primul s-a disputat pe data de 4 ianuarie, în compania Stelei CSM EximBank București, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României – ediția 2015/16. Ultimul a avut loc la 30 decembrie, contând pentru sezonul regulat al Ligii Naționale – ediția 2016/17. Ambele s-au desfășurat la Arena Antonio Alexe.

Echipa a obținut un număr total de 41 victorii și a suferit 22 de înfrângeri. Roș-albaștrii au avut meciuri în patru competiții diferite:

Cupa României – trei victorii, o înfrângere.
Liga Națională – 30 victorii, 14 înfrângeri.
SuperCupa României – o înfrângere.
Basketball Champions League – opt victorii, șase înfrângeri.

A fost un an în care Oradea a obținut primul trofeu din istorie în baschetul masculin la nivel de seniori. Data de 2 iunie 2016 a intrat în istorie, fiind ziua în care CSM CSU Oradea a devenit campioană a României. El a continuat cu un parcurs extraordinar în cupele europene, ce a cuprins opt victorii și succese asupra campioanelor Slovaciei, Bulgariei, Ucrainei și Israelului, respectiv un succes dublu în compania reprezentantei Rusiei, o țară cu o tradiție imensă în baschet.

Comentarii

comments