Arturas Valeika a stabilit un nou record stagional de capace

Arturas Valeika a stabilit un nou record stagional de capace

Arturas Valeika a ieșit în evidență pe parcursul meciului cu BC Mureș, câștigat de CSM CSU Oradea, scor 86-60. Lituanianul a contribuit în ambele faze ale jocului, fiind liderul echipei la capace, recuperări ofensive, faulturi obținute și numărul aruncărilor de două puncte executate.

Balticul a stabilit un nou record stagional absolut într-un meci al CSM Oradea. Valeika a administrat trei capace în “Junglă”, performanță care nu a mai fost la îndemâna niciunui alt jucător din lotul roș-albaștrilor în primele patru etape ale sezonului regulat LNBM – ediția 2017/18.

Valeika a avut două recuperări ofensive, o treime din totalul echipei în partida amintită. În plus, Arturas a fost jucătorul cu cele mai multe aruncări de două puncte executate, nouă, respectiv cele mai multe vizite la linia de pedeapsă, șapte. În plus, lituanianul a fost cel mai faultat jucător din angrenajul echipei. El a atras cinci faulturi asupra sa.

Dincolo de cifre, Valeika a ieșit la rampă cu un joc atipic pentru un baschetbalist de poziția 5. El a avut mai multe apariții pe semicerc, de unde a acționat similar unui conducător de joc. Arturas a căutat să-și pună colegii în situații favorabil, circulația mingii fiind remarcabilă pentru întreaga echipă.

Valeika are medii statistice de 9.3 puncte, 5.5 recuperri, 1.8 pase decisive, 1.0 intercepții și 1.0 capace cu 2.3 posesii pierdute pe meci. El are procentaje de 62% la aruncările de două puncte, respectiv 35% la linia de pedeapsă, pentru 10.5 la eficiență.

Comentarii

comments

Attachment