Avancronica meciului Atomeromu Paks vs CSM Oradea, în prima etapă din EuroChallenge

CSM Oradea debutează, marți (05.11), oficial în cupele europene la nivelul sportului cu mingea la coș. Roș-albaștrii dispută, în deplasare, un meci cu Atomeromu Paks. Partida face parte din runda inaugurală a Grupei B în sezonul regulat al FIBA EuroChallenge.

Aflată la primul joc oficial pe scena internațională, echipa lui Cristian Achim are un moral bun după victoria de la Pitești, dublată de cea din partida cu Constanța. Roș-albaștrii sunt lideri în campionat, au motive să se simtă bine și să fie încrezători în propriile forțe.

În schimb, Paks se află exact în aceeași situație, fiind pe prima poziție în campionatul maghiar după cinci victorii și o înfrângere. Atomeromu tocmai a câștigat un meci foarte important, reușind să învingă pe Kecskemet, noua echipă a lui Ivan Stefanovic, fostul jucător al CSM-ului.

Interesant este faptul că Atomeromu a câștigat mai multe meciuri pe revenire, grație unui joc solid în secvența decisivă. Acest lucru este de urmărit în partida cu Oradea și este o informație pe care antrenorul Cristian Achim a transmis-o deja elevilor săi în discuțiile colective cu aceștia. În plus, tehnicianul bihorenilor a oferit date concludente despre fiecare jucător al lui Paks în parte, precum și despre jocul colectiv și stilul abordat de formația maghiară.

Deși a avut posibilitatea să facă scouting pe meciurile lui Paks, antrenorul Cristian Achim nu este blindat 100% din acest punct de vedere. Americanul Rodney McGruder, în vârstă de 22 ani, a debutat oficial pentru Paks în chiar ultimul joc al acestei echipe. Evident fiind vorba despre un singur joc e limpede că nu există o imagine sau o impresie clară asupra lucrurilor pe care acest jucător le poate aduce unei echipe în care e evident că deocamdată nu are rolul bine definit. Totuși, vorbim despre un shooter cu o carieră extrem de bună în NCAA și așa cum stă bine unui lunetist american, este plin de încredere în propriila calități la începutul primei sale aventuri la nivelul unei echipe profesioniste.

Este un meci între două semifinaliste ale campionatelor interne în țări vecine. Paks mizează în acest sezon pe antrenorul Branislav Dzunic, care i-a adus ultimul titlu în anul 2010. Tehnicianul ex-iugoslav al lui Atomeromu a venit în această vară de la rivala Alba Fehervar, alături de care a câștigat al doilea său titlu din carieră. Dzunic i-a adus la Paks pe pivotul Jarrod Jones precum și pe Zsolt Szabo, jucători care au fost campioni în sezonul trecut.

Oradea se află la debutul absolut în vreme ce Paks revine după un an de pauză în EuroChallenge. Maghiarii au avut mai multe participări în ultimele două decenii, ceea ce la nivel organizatoric poate reprezenta un avantaj pentru formația din Paks.

Un grup de suporteri ai CSM-ului efectuează deplasarea la acest meci. Aceștia vor străbate aproximativ 800 kilometri dus-întors pentru a fi alături de favoriți la debutul absolut pe plan continental.

Meciul demarează cu începere de la ora 19:00 (ora 18:00 în Ungaria), fiind transmis în direct la DigiSport Ungaria și DigiSport România.

Comentarii

comments

Leave a Comment