Baschetul juvenil orădean parcurge o perioadă extrem de productivă

Baschetul juvenil orădean parcurge o perioadă extrem de productivă

Generațiile 2003 și 2004 parcurg perioade excelente din punct de vedere sportiv. Ambele sunt neînvinse la jumătatea fazei semifinale din cadrul Campionatului Național al României – ediția 2016/17.  Echipele LPS Bihorul Oradea au victorii pe linie.

Echipa U13, antrenată de Anamaria Mesaros și Alin Cureș, are un bilanț general de 7-0 în Grupa A. Echipa amintită conduce o serie din care fac parte școli importante de baschet ori echipe care dispun de o generație 2004 extrem de talentată. În pofida faptului că a avut trei partide extrem de solicitante în decurs de aproximativ 24 ore, formația U13 a LPS Bihorul Oradea a învins de fiecare care la sfârșitul săptămânii precedente și este lider solitar al grupei la jumătatea penultimei faze a competiției.

Echipa U14, condusă de către Zoran Vranes și Paula Nica, are un bilanș general de 7-0 în Grupa A. Echipa amintită a avut un parcurs remarcabil în acest început de an calendaristic. Ea s-a calificat la turneul final European Youth Basketball League în Regiunea Europa Centrală, după un parcurs impecabil la cel de-al 2-lea turneu din faza preliminară, desfășurat în Ungaria și care a cuprins inclusiv o victorie de răsunet asupra celebrei Buducnost Podgorica. În competiția internă, echipa U14 conduce o grupă din care fac parte echipe redutabile și jucători foarte apreciați, precum Laguna București, 4Sports Agronomia București sau Baller Otopeni.

Echipa U13 este neînvinsă de la startul sezonului competițional 2016/17. A avut 8-0 în faza de calificare, desfășurată în etape săptămânale, iar în faza semifinală are un bilanț de 7-0, după două turnee cu jocuri multiple în intervale scurte de timp.

Echipa U14 are un bilanț de 11-0 în meciurile oficiale disputate pe parcursul anului calendaristic 2017. Aici sunt cuprinse inclusiv victorii în arena internațională, rezultate ce aduc nu doar prestigiu și satisfacție, dar și un plus de experiență și încredere tinerilor jucători ai acestei formații.

Atât la U13, cât și la U14, sistemul competițional prevede alte două turnee contând pentru faza semifinală. Primele trei clasate la încheierea ultimului turneu se vor califica pentru turneul final, iar a 4-a va participa la turneul de baraj.

Programul echipelor U13 și U14 în următoarea perioadă:

U14 masculin – 17/19 martie, turneul 3 din faza semifinală a Campionatului Național
U14 masculin – 30 martie/2 aprilie, turneul final European Youth Basketball League – Regiunea Europa Centrală
U13 masculin – 31 martie/2 aprilie, turneul 3 din faza semifinală a Campionatului Național
U14 masculin – 21/23 aprilie, turneul 4 din faza semifinală a Campionatului Național
U13 masculin – 5/7 mai, turneul 4 din faza semifinală a Campionatului Național

Se impun felicitări tuturor sportivilor și părinților. De asemenea, mulțumiri de cuvint a fi aduse antrenorilor Anamaria Mesaros, Alin Cureș, Zoran Vranes și Paula Nica, antrenorului coordonator Călin Pop, respectiv preparatorului fizic Iancu Marinău.

Echipele U13 și U14 sunt alcătuite din copii recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea.

Comentarii

comments