Basketball Champions League – Prezentare Pinar Karsiyaka Izmir

Basketball Champions League – Prezentare Pinar Karsiyaka Izmir

CSM CSU Oradea debutează în grupele Basketball Champions League pe data de 19 octombrie anul curent. Roș-albaștrii primesc vizita unei echipe venite din Euroligă. Pinar Karsiyaka Izmir este partenerul de întrecere pentru campioana României la deschiderea fazei grupelor într-o competiție extrem de solicitantă atât din punct de vedere sportiv, cât și organizatoric.

Clubul fondat în anul 1966, la Izmir, este controlat de compania Pinar, a cărui semnificație este Fântână. Obiectul de activitate al companiei este comerțul de produse lactate.

Pinar Karsiyaka are două titluri de campioană a Turciei. Primul datează din anul 1987, iar cel de-al 2-lea din anul 2015. Cel din urmă trofeu este extrem de valoros, fiind cucerit în condițiile în care echipa a deținut al 11-lea buget ca valoare în Turcia și a fost obținut într-o perioadă în care baschetul din țara Semilunei este considerat drept cel mai competitiv din Europa, alături de cel din Spania și Rusia.

Alte rezultate remarcabile sunt Cupa Turciei din 2014, dar și câteva aventuri impresionante în cupele europene. Pinar Karsiyaka a disputat finala EuroChallenge în anul 2013 și a fost sfertfinalistă a EuroCup în 2015.

Actualmente antrenorul echipei este Nenad Markovic. Acesta a ghidat-o pe Trabzonspor Medical Park spre finala EuroChallenge în 2015. Markovic l-a înlocuit în această vară pe Ufuk Sarica, cel mai important antrenor din istoria recentă a grupării de la Izmir.

Lotul de jucători cuprinde șase străini, cinci americani și un polonez.

Fundași – Kevin Dillard (SUA), Soner Senturk, J’Covan Brown (SUA), Muhamed Baygul, Mateusz Ponitka (POL)
Extreme – Brent Petway (SUA), Mert Celeb, Gani Erdi Gulaslan
Pivoți – Josh Owens (SUA), DaJuan Summers (SUA), Egemen Guven

Potrivit regulamentului din Turcia, ce trebuie respectat în Basketball Champions League, Pinar Karsiyaka are dreptul de a folosi cel mult șase străini și un naturalizat. În prezent nu are naturalizați în echipă.

Comentarii

comments

Attachment