Basti Ionescu a fost convocat la echipa națională a României

Basti Ionescu a fost convocat la echipa națională a României

Sebastian Ionescu a fost convocat la rândul său la echipa națională de baschet masculin a României. După ce marți (24.10), Federația Română de Baschet a trimis convocatorul pentru Andrei Mandache și Bobe Nicolescu, în cursul zilei de miercuri (25.10), a sosit convocarea și pentru cel de-al 3-lea jucător de la CSM CSU Oradea.

În vârstă de 20 ani, Ionescu este invitat în premieră la echipa națională de seniori a României. Basti a participat în această vară la Campionatul European U20 masculin Divizia B, de la Oradea, câștigat de tricolori. De asemenea, el a fost prezent în China, la Jocurile Mondiale Universitare.

Astfel, CSM CSU Oradea furnizează trei jucători primei reprezentative pentru campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Reunirea este programată pentru 19 noiembrie, la Cluj-Napoca. România se duelează cu Italia (24 noiembrie, la Torino), respectiv cu Olanda (26 noiembrie, la Cluj-Napoca). Din grupă mai face parte Croația.

Primele trei clasate în această grupă vor avansa în faza a 2-a a campaniei de calificare la următoarea ediție a Campionatului Mondial de baschet masculin.

Echipa națională a României este antrenată de către Zare Markovski. Macedonean la origine, acesta va fi secondat de către Hristu Șapera și Mihai Silvășan.

Liga Națională de baschet masculin a României – ediția 2017/18 se va întrerupe între 11 noiembrie și 2 decembrie anul curent pentru a permite echipei naționale să se pregătească pentru confruntările mai sus enumerate. Așadar, între meciul din etapa a 6-a, cu SCM Universitatea Craiova (la Oradea) și cel din etapa a 7-a, cu U-BT Cluj-Napoca (în deplasare) va fi o pauză de trei săptămâni.

Comentarii

comments