Bianca Benea a cucerit medalia de argint la CN de tineret (U23) de spadă feminin

Bianca Benea a cucerit medalia de argint la CN de tineret (U23) de spadă feminin

Bianca Benea, sportivă legitimată la CSM Oradea, a cucerit medalia de argint la Campionatul Național de tineret (U23) la spadă feminin. Evenimentul s-a desfășurat la Craiova.

Sportiva amintită este antrenată de către Nicolae Ille și se află încă la vârsta junioratului, fiind născută în anul 1999.

Ea a obținut 13 victorii din 15 dueluri consemnte în cadrul concursului amintit. Au participat 39 sportive.

Bianca a obținut zece succese din 11 dueluri în faza grupelor după care în fazele eliminatorii au obținut următoarele rezultate:

- optimi de finală: Sabina Ecobici (CSU Craiova, 15-8)
– sferturi de finală: Greti Gaman (LPS Craiova, 15-3)
– semifinale: Ramona Calcan (CSA Steaua, 15-11)
– finala: Amalia Tataran (CS Dinamo, 11-15)

Tataran este fosta medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Baku 2015, cu echipa națională de senioare și fosta medaliată cu bronz la Campionatul European de Tineret din 2015.

Prin prisma acestui rezultat, Bianca Benea și-a asigurat participarea la Campionatul European U23, de la Minsk (21-25 aprilie 2017). De asemenea, ea va participa si la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeti si Juniori, de la Plovdiv (1-10 aprilie 2017), în proba spadă junioare feminin.

Reamintim faptul că Bianca a fost medaliată cu bronz la această competiție în urmă cu un an. De asemenea, ea a devenit campioană națională la nivel de juniori (U20).

Comentarii

comments

Attachment

Bianca