Bianca Benea participă la Campionatul European de scrimă pentru tineret – ediția 2017

Bianca Benea participă la Campionatul European de scrimă pentru tineret – ediția 2017

Bianca Benea se numără între cei 17 reprezentanți ai României la Campionatul European de scrimă pentru tineret – ediția 2017, eveniment ce va avea loc la Minsk, Belarus. Evenimentul se desfășoară în perioada 21-25 aprilie anul curent.

Sportiva legitimată la CSM Oradea, antrenată de către Nicolae Ille, participă în proba de spadă feminin, individual și pe echipe. Bianca va concura duminică (23.04) în proba individuală, respectiv marți (25.04) în cea pe echipe.

Echipa României de spadă le mai cuprinde pe Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), și Ramona Calcan (CSA Steaua). Antrenorul echipei este George Epurescu.

Reamintim că Bianca este de abia în primul an de juniorat (U20), fiind campioană națională în exercițiu, categorie de vârstă inferioară competiției în care va participa la Minsk. Ea este în același timp și vicecampioană națională de tineret (U23).

Benea a participat de curând la Campiontul Mondial de scrimă pentru juniori, la Plovdiv, Bulgaria. Aici, orădeanca a obținut locul 23 în proba individuală (din peste 150 de participante), respectiv locul 9 în cea pe echipe (din totalul de 29 participante).

Comentarii

comments