Bianca Benea s-a clasat pe locul 30 în proba individuală de spadă la Campionatul European de tineret (U23)

Bianca Benea s-a clasat pe locul 30 în proba individuală de spadă la Campionatul European de tineret (U23)

Bianca Benea s-a clasat pe locul 30 în proba individuală de spadă feminin de la Campionatul European de scrimă pentru tineret (U23) – ediția 2017. Evenimentul se desfășoară la Minsk, Belarus, în perioada 21-25 aprilie anul curent.

Sportiva legitimată la CSM Oradea, unde este antrenată de Nicolae Ille a trecut pe tabloul de 64 de reprezentanta Ucrainei. În faza următoare, Bianca a fost învinsă la limită de Barbara Rutz, din Polonia (14-15).

Amalia Tătăran a cucerit medalia de argint pentru delegația României în această probă. La concurs au luat parte 63 de sportive.

Reamintim că Bianca Benea este de abia în primul an de juniorat (U20), fiind campioană națională în exercițiu, categorie de vârstă inferioară competiției în care va participa la Minsk. Ea este în același timp și vicecampioană națională de tineret (U23).

BiancaBenea

Benea a participat de curând la Campiontul Mondial de scrimă pentru juniori, la Plovdiv, Bulgaria. Aici, orădeanca a obținut locul 23 în proba individuală (din peste 150 de participante), respectiv locul 9 în cea pe echipe (din totalul de 29 participante).

Sportiva de la CSM Oradea va concura și în proba pe echipe de la Campionatul European de scrimă pentru tineret. Aceasta se va desfășura marți (25.04). Echipa României de spadă le mai cuprinde pe Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), și Ramona Calcan (CSA Steaua). Antrenorul echipei este George Epurescu.

Foto: Augusto Bizzi

Comentarii

comments

Attachment

BiancaBenea