Bianca Benea va participa la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Plovdiv

Bianca Benea va participa la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Plovdiv

În perioada 28 februarie – 9 martie anul curent, la Plovdiv, Bulgaria, se va desfășura Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori. România este reprezentată de 39 sportivi, potrivit site-ului oficial al federației de specialitate.

Între ei se numără Bianca Benea, sportivă legitimată la CSM Oradea, unde este antrenată de Nicolae Ille. Sportiva orădeană va lua startul în proba de spadă individual și pe echipe juniori feminin. Antrenorul echipei României de spadă feminin la acest eveniment este Cornel Milan.

Benea va intra în concurs marți (07.03), ora 9.00, în proba individuală de spadă juniori feminin. Ulterior, mai exact joi (09.03), ora 9.00, Bianca va trage și în proba pe echipe juniori feminin alături de Alexandra Predescu (CSA Steaua), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș) și Denisa Barosan (CSA Steaua).

Anul trecut, la Campionatul European de la Novi Sad, Bianca Benea a câștigat medalia de bronz în proba de spadă cadeți echipe. Aceasta a fost alcătuită din aceleași sportive care vor trage în acest an la nivel de juniori. În urmă cu doi ani, la CE de la Maribor, Bianca a bifat medalia de bronz la spadă cadeți în proba individuală.

Comentarii

comments