Bilanțul presezonului pentru CSM CSU Oradea

Bilanțul presezonului pentru CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a încheiat perioada precompetițională. Formația pegătită de Cristian Achim și Milan Mitrovic a susținut opt jocuri în cadrul atrei turnee diferite.

Roș-albaștrii au început presezonul cu un eșec, după care au obținut șapte victorii consecutive. CSM s-a clasat pe locul al 3-lea din șase participante la memorialul Elemer Tordai de la Sibiu, a câștigat Cupa Mureș din patru participante, respectiv memorialul Antonio Alexe din trei participante.

Campioana în exercițiu a României a întâlnit șapte adversari în presezon. Este vorba despre cinci echipe din Liga Națională – BC Mureș (de două ori), BCM U Pitești, SCM U Craiova, Phoenix Galați, BC Olimpic Baia Mare, respectiv două grupări din alte țări – BM Slam Stal Ostrow (Polonia) și Partizan Belgrad (Serbia).

Staff-ul tehnic a rotit 12 jucători în perioada precompetițională. Oradea a jucat pe tot parcursul presezonului fără Andrei Mandache și Rareș Pașca, cei mai importanți jucători autohtoni în playoff-ul sezonului precedent. Ambii sunt în continuare incomplet refăcuți, prezența lor pe parchet fiind incertă pentru primul joc oficial al noului sezon.

Cei 12 jucători utilizați sunt:

Fundași – Branko Mirkovic, Cătălin Petrișor, Muhamed Pasalic, Martin Zeno
Extreme - Sean Barnette, Zarko Comagic, Bobe Nicolescu, Dani Tămășdan
Pivoți – Bogdan Țîbîrnă, Sean Denison, Titus Nicoară, Sergiu Pop

Majoritatea partidelor au început cu formula Mirkovic, Zeno, Barnette, Nicoară și Denison. Au fost meciuri începute cu Pasalic și Țîbîrnă. Rămâne de văzut, după revenirile lui Mandache și Pașca, în ce fel se va modifica cvintetul de start și modul în care se intră în rotație. Cert este însă că amândoi vor avea nevoie de timp pentru a atinge forma sportivă optimă.

Zece jucători au avut medii statistice de cel puțin zece minute pe partidă. Acest lucru este îmbucurător, însă trebuie precizat că șase dintre cei zece jucători cu astfel de medie sunt străini. În Liga Națională, pe parcursul sezonului 2016/17, este permisă înscrierea a cel mult cinci străini pe foaia oficială. Decizia de a roti șase jucători în meciurile amicale a fost luată pe baza absențelor lui Mandache și Pașca, adică doi jucători autohtoni din rotația de bază.

Astfel, antrenorii au considerat că este mai important să acorde jucătorilor minute apropiate de mediile pe care le vor avea și în cursul perioadei competiționale, decât să îi folosească într-un fel în care nu o vor face la jocurile oficiale. Pe de altă parte, ca de obicei, nu există doar aspecte pozitive într-o decizie. Partea negativă este că cineva va trebui să acopere minutele celui de-al 6-lea străin până când Mandache și Pașca vor reveni în teren.

Statistici

Puncte marcate – 80.1 pe meci
Puncte primite – 65.5 pe meci
Aruncări de două puncte – 189/332 (57%)
Aruncări de trei puncte – 51/155 (33%)
Aruncări libere – 110/144 (76%)
Pase decisive – 20.1 pe meci
Mingi pierdute – 10.5 pe meci
Mingi câștigate – 6.0 pe meci

Martin Zeno a fost cel mai bun marcator al echipei în presezon. El a înscris 103 puncte, având o medie de 12.9 pe partidă. Sean Barnette a avut o medie de 12.8 puncte (total de 102), iar Branko Mirkovic a adăugat 10.0 puncte pe partidă (total de 80).

Sean Denison a bifat cele mai multe recuperări. Canadianul a cules 41 mingi la panou pentru o medie de 5.1 pe partidă. Titus Nicoară și Sean Barnette au cules câte 40 recuperări, având medii de câte 5.0 pe meci.

Branko Mirkovic a fost principalul creator al echipei în jocurile precompetiționale. El a bifat 38 pase decisive pentru o medie de 4.2 servicii transformate în puncte. Martin Zeno a contabilizat 25 pase decisive pentru o medie de 3.1 pe partidă. Cătălin Petrișor a totalizat 21 pase decisive, cu o medie de 2.6 pe meci. Muhamed Pasalic a avut și el o medie de peste două pase decisive pe partidă.

Puncte – Martin Zeno (12.9)
Recuperări – Sean Denison (5.1)
Pase decisive – Branko Mirkovic (4.2)
Intercepții – Martin Zeno (1.3)
Minute – Martin Zeno (25:15)

Comentarii

comments

Attachment

csmoradea