Bobe Nicolescu a jucat meciul cu numărul 75 pentru CSM Oradea

Bobe Nicolescu a jucat meciul cu numărul 75 pentru CSM Oradea

Bobe Nicolescu a disputat meciul cu numărul 75 în uniforma CSM Oradea în competițiile organizate sub egida Federației Române de Baschet. Este vorba despre 66 partide în Liga Națională și 9 în Cupa României (nu sunt incluse meciurile din cupele europene).

Sportivul în vârstă de doar 20 ani a jucat al 75-lea meci pentru CSM Oradea, la victoria cu Politehnica Iași, scor 101-67. Nicolescu a înregistrat un număr record de minute pe parchet la un meci din actualul sezon competițional.

Numărul 24 de la CSM a avut 8 puncte (2/4 la două punte, 1/3 la trei puncte și 1/1 la linia de pedeapsă), 3 recuperări (una ofensivă), o pasă decisivă și nu a pierdut nicio posesie. A terminat meciul cu un indice de 8 la eficiență și 5 la +/-.

În actuala ediție de campionat Nicolescu are medii de 4.0 puncte, 3.0 recuperări, 2.0 pase decisive pentru 4.7 la eficiență și 3.7 la +/- în aproape 18 minute pe partidă. De notat că Bobe a fost prima opțiune la capitolul jucător autohton sub 23 ani, întrucât regulamentul prevede obligativitatea folosirii unui român născut după 1 ianuarie 1995 pe parcursul primului sfert al unui meci din Liga Națională.

Originar din București, Bobe Nicolescu a fost format baschetbalistic la ACS Vipo București, un club condus de două legende ale baschetului masculin românesc. De altfel numele clubului provine de la primele două litere ale numelor de familie ale celor doi – Alexandru Vinereanu și Vali Pogonaru.

Bobe a debutat la nivel de seniori în Liga 1 (Divizia B), alături de CSU Știința București, în sezonul competițional 2014/15. Nicolescu a fost legitimat de CSM CSU Oradea în vara anului 2015, debutul său la nivel de seniori consemnându-se în culorile roș-albastre. El are un titlu de campion al României, o finală de Cupa României și 19 meciuri internaționale alături de CSM CSU Oradea.

Nicolescu a jucat pentru echipa națională a României la EuroBasket 2017.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment