Branko Mirkovic prefațează turneul final de Cupa României 2017

Branko Mirkovic prefațează turneul final de Cupa României 2017

Branko Mirkovic, conducătorul de joc al CSM CSU Oradea, a prefațat turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2017. Acesta se va desfășura în perioada 14-17 februarie anul curent, la Sala Transilvania din Sibiu.

Jucătorul în vârstă de 34 ani a precizat următoarele:

“Este un eveniment atractiv, cu interes pentru mulți susținători, datorită faptului că sunt opt echipe implicate și se pornește de la zero. Situația din clasament sau alte astfel de lucruri nu contează la startul acestui eveniment.

Trebuie să câștigi trei meciuri pentru obține trofeul și e foarte dificil să fii competitiv pe tot parcursul celor 120 minute de joc, cel puțin, în condițiile în care se joacă în fiecare zi și discutăm despre jocuri direct eliminatorii în compania unor adversari redutabili. Acesta este și motivul pentru care peste tot în cupă, nu doar în cazul particular România, se întâmplă lucruri puțin scontate.

Eu sper că nu vom avea parte de surprize neplăcute în ceea ce ne privește. Fără îndoială țintim finala, adică ne propunem un parcurs cât mai lung posibil. Turneul se joacă la Sibiu, într-o sală frumoasă, cu un public entuziast. Îi salut pe toți iubitorii baschetului și sper că în sală vor fi mulți oameni care să țină cu noi.”

Referitor la meciul cu BC SCM Timișoara, programat a se desfășura miercuri (15.02), cu începere de la ora 19:45, fundașul sârb-bulgar a opinat:

“Întâlnim Timișoara, din nou, la scurt timp după meciul pierdut în prelungiri pe terenul lor. Fără îndoială întâlnim un adversar periculos, experimentat, capabil să învingă echipe puternice. Am avut două întâlniri aprig disputate cu ei, ambele decise la final, astfel încât orice este posibil.

Cred și sper că de acestă dată vom juca mai bine. Este adevărat că regulamentul va fi altul, dar noi avem jucători autohtoni foarte buni, cu experiența unor astfel de meciuri, în care miza și presiunea te face să te exprimi un pic diferit. Trebuie să folosim toate avantajele pe care le avem și cred că avem câteva, în mod inteligent.”

Meciul dintre CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara va fi transmis în direct la Digi 24 Oradea.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments