Calcule. Variante posibile pentru CSM CSU Oradea în cursa pentru calificarea în TOP 6

Calcule. Variante posibile pentru CSM CSU Oradea în cursa pentru calificarea în TOP 6

CSM CSU Oradea se situează pe locul al 6-lea în ierarhia generală a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17 cu două etape rămase de disputat.Potrivit Regulmentului Specific al competiției, la încheierea primei faze din sezonul regult, formațiile clasate pe primele șase poziții avansează în grupa valorică A (TOP 6), iar celelalte cinci vor continua în grupa valorică B (locurile 7-11).

Roș-albaștrii se află în luptă directă pentru calificarea în prima grupă valorică în faza a 2-a din sezonul regulat cu BCM U Pitești și BC Mureș. Una dintre cele trei formații nu va putea să intre în TOP 6.

Aruncăm o privire asupra tuturor variantelor echipei antrenate de Cristian Achim cu două etape rămase de disputat din prima fază a sezonului regulat.

Variante posibile:

1. Două victorii => 12 victorii și 8 înfrângeri

A. Calificare certă în TOP 6, urmând a se stabili poziția în clasament în funcție de rezultatele celorlalte echipe în ultimele două etape. În cazul a două victorii, CSM CSU Oradea se va clasa fie pe locul 4, fie pe 5, fie pe 6.

2. O victorie și o înfrângere => 11 victorii și 9 înfrângeri

A. Calificare în TOP 6 dacă BCM U Pitești termină cu opt înfrângeri, indiferent de rezultatele lui BC Mureș.
B. Calificare în TOP 6 dacă BCM U Pitești termină cu nouă înfrângeri și BC Mureș termină cu 10 sau 11 înfrângeri.
C. Calificare în TOP 6 dacă se ajunge la situație de egalitate în trei, cu condiția ca BC Mureș să învingă pe BCM U Pitești la diferență de cel mult 10 puncte sau la una de 21 sau mai multe puncte.
D. Ratarea calificării în TOP 6 dacă se ajunge la situație de egalitate în trei, iar BC Mureș învinge pe BCM U Pitești la diferență cuprinsă între 12 și 20 puncte.

3. Două înfrângeri => 10 victorii și 10 înfrângeri

A. Calificare în TOP 6 dacă BC Mureș mai pierde cel puțin un meci.
B. Ratarea calificării în TOP 6 dacă BC Mureș nu mai pierde niciun meci.

Reamintim programul celor trei echipe aflate în cursa pentru calificarea în TOP 6 în ultimele două etape din prima fază a sezonului regulat:

CSM CSU Oradea (10-8 la general)
– U-BT Cluj-Napoca (acasă)
– Phoenix Galați (acasă)

BCM U Pitești (11-7)
– Steaua CSM EximBank (deplasare)
– BC Mureș (deplasare)

BC Mureș (9-9)
– SCM U Craiova (deplasare)
– BCM U Pitești (acasă)

Notă
La situația de egalitate între două sau mai multe echipe, departajarea se face pe baza rezultatelor directe (numărul de victorii în confruntările directe, urmat coșverajul din cadrul acestor meciuri).

Comentarii

comments