Cătălin Petrișor continuă alături de CSM CSU Oradea

Cătălin Petrișor continuă alături de CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a semnat un nou contract cu Cătălin Petrișor. Cele două părți au convenit asupra continuării colaborării după un parteneriat de o jumătate de sezon de pe urma căruia ambele părți s-au declarat mulțumite și dornice de a colabora și pe viitor.

Originar din Focșani, Cătălin s-a născut pe 9 august 1992 și măsoară 1.84 metri, fiind fundaș. Petrișor este jucător de poziția 1. El a început sezonul 2015/16 alături de SCM U Craiova. A jucat un meci pentru olteni, având patru minute în partida de Cupa României disputată în compania Stelei CSM EximBank București. Cătălin a avut 3 recuperări și o pasă decisivă în acea confruntare.

Ulterior, Petrișor a fost cedat, sub formă de împrumut, la BC Timișoara. Alături de această formație a bifat 15 prezențe în Liga Națională și a avut medii statistice de 2.2 puncte, 2.3 pase decisive, 1.4 recuperări și 0.4 intercepții în 19:58 minute pe partidă pentru 2.2 la eficiență. Cătălin s-a alăturat roș-albaștrilor în calitate de jucător liber de contract, la începutul lui 2016.

Petrișor a bifat 26 prezențe în uniforma CSM-ului în sezonul 2015/16. El a avut medii de 0.7 puncte, 1.0 pase decisive și 0.7 recuperări pentru 0.8 la eficiență în opt minute pe partidă. În cele aproape șapte minute pe meci avute de acest jucător în playoff-ul Ligii Naționale, CSM CSU Oradea a avut un avantaj de 2.2 puncte pe tabela de marcaj (+/- pozitiv), aspect care confirmă faptul că echipa a avut parte de beneficii în minutele în care Cătălin a fost în teren.

Dincolo de cifre, staff-ul tenic și managementul CSM CSU Oradea au apreciat controlul și siguranța pe care Petrișor le aduce în jocul de construcție. De asemenea, Cătălin este un jucător pe care echipa se poate baza în perspectiva unui sezon solicitant, cu multe meciuri în multiple competiții. Prevederile regulamentului specific pentru Liga Națională și Basketball Champions League încurajează existența unei rotații adânci.

A fost cel de-al 7-lea sezon în primul eșalon baschetbalistic al României pentru Petrișor. Unul la capătul căruia a devenit campion al României în premieră. De asemenea, el a fost convocat la echipa națională de seniori a României.

De-a lungul carierei, sportivul originar din Focșani a mai jucat pentru BC Timișoara și SCM U Craiova.

Petrișor devine cel de-al 6-lea jucător din lotul cu care CSM CSU Oradea a câștigat campionatul și continuă în roșu și albastru. Ceilalți sunt Andrei Mandache, Bobe Nicolescu, Rareș Pașca, Bogdan Țîbîrnă, Martin Zeno și Sean Barnette. Totodată, el este cel de-al 5-lea jucător din angrenajul campioanei în exercițiu a României aflat în programul echipei naționale.

În prezent, efectivul lui CSM CSU Oradea cuprinde 11 jucători:

Fundași – Branko Mirkovic, Cătălin Petrișor, Muhamed Pasalic, Andrei Mandache, Martin Zeno
Extreme – Sean Barnette, Bobe Nicolescu, Rareș Pașca
Pivoți – Titus Nicoară, Bogdan Țîbîrnă, Sean Denison

Comentarii

comments

Attachment

petrisor