Cea mai bună prestație stagională pentru Muha Pasalic în sezonul 2017/18

Cea mai bună prestație stagională pentru Muha Pasalic în sezonul 2017/18

Muhamed Pasalic a realizat cea mai bună prestație stagională. Bosniacul, care în urmă cu o săptămână a jucat cel de-al 40-lea meci pentru CSM CSU Oradea în Liga Națională, acolo unde a totalizat 80 de prezențe, a ajutat formația roș-albastră să se impună în duelul cu SCM Universitatea Craiova, scor 99-74.

Titularizat la poziția 2, Muha a avut 20 minute și 42 secunde de joc. Perioadă în care a depus un efort impresionant în ambele faze ale jocului. Pasalic a totalizat 19 puncte, având 4/8 la aruncările de pe semicerc, 2/2 din interiorul acestuia și 3/3 la linia de pedeapsă.

Pasalic a contabilizat 4 pase decisive, 3 recuperări (una ofensivă și nu a pierdut nicio posesie. El a încheiat întâlnirea cu un coeficient de 22 la eficiență și a avut 5 la +/-. De notat că numărul 22 de la CSM Oradea a stabilit recorduri personale de puncte marcate și eficiență într-un meci din actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin.

Dincolo de linia statistică, Pasalic a jucat din nou un rol extrem de important în defensivă. El a primit sarcina de a se apăra la Goran Martinic în debutul partidei. Bosniacul are meritul de a-l fi împiedicat pe extrem de periculosul fundaș muntenegrean să intre în ritm pe faza ofensivă. Cifrele sale nu sunt strălucitoare în defensivă, dar corectitudinea și disciplina afișate de acest jucător în faza de apărare sunt evidente pentru ochiul format.

Pasalic are 9.8 puncte, 3.5 recuperări, 3.2 pase decisive și 0.3 intercepții cu 1.2 posesii pirdute pe meci. Muha are procentaje de 60% la două puncte, 52% la trei punte, respectiv 100% la linia de pedeapsă. El are 12.8 la eficiență și 7.7 la +/-.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment