Cea mai bună prestație stagională pentru Muhamed Pasalic

Cea mai bună prestație stagională pentru Muhamed Pasalic

Muhamed Pasalic a fost cel mai productiv jucător al CSM CSU Oradea în victoria repurtată la Timișoara, cu BC Timba, în cadrul etapei cu numărul 21 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Rezultatul final a fost de 105-74.

Bosniacul a fost titularizat la poziția 2 și a bifat 31 minute, 38 secunde pe parchetul Sălii Constantin Jude din Timișoara. Acolo de unde a lipsit cu opt zile mai devreme, din cauza unei probleme la umăr. Muha a fost liderul CSM-ului la jocul cu Timba în ceea ce privește numărul de minute, indicele de eficiență, totalul punctelor și cel al reușitelor din acțiune.

Pasalic a totalizat 27 puncte, toate din acțiune. El a avut 7/9 la aruncările de trei puncte și 3/3 la cele de două puncte. Ex-iugoslavul a avut un procentaj de 83% la aruncările din acțiune. În plus, Muha a bifat 4 pase decisive, 2 recuperări și a avut o posesie pierdută pentru 30 la eficiență și 27 la +/-.

Cu un total de 46 reușite de pe semicerc consemnate în 20 partide jucate în actuala ediție de campionat, Pasalic se situează pe locurile 6-7 la numărul triplelor transformate la nivelul întregii competiții. El este liderul CSM-ului, devansându-i pe Goran Gajovic și Andrei Mandache, autori a 35, respectiv 31 coșuri de trei puncte în actuala ediție de campionat.

În altă ordine de idei, Pasalic se menține pe prima poziție în Liga Națională de baschet masculin la capitolul precizie de pe semicerc. El are 46 de reușite din 87 încercări, adică are un procentaj de 52.8% la acest procedeu. Muha este singurul jucător din întreaga competiție care depășește procentajul de 49% la ora actuală.

Aflat la cel de-al 2-lea sezon în uniforma CSM-ului și la cel de-al 3-lea în România, Muhamed Pasalic are medii statistice stagionale de 11.7 puncte, 4.3 pase decisive, 2.6 recuperări, 1.0 intercepții cu 1/4 posesii pierdute în aproape 26 minute pe partidă. El are 58% la aruncările din acțiune și 82% la linia de pedeapsă. Sportivul originar din Bosnia-Herțegovina are 15.2 la eficiență și 12.5 la +/-.

Comentarii

comments