Cel mai lung sezon din istorie: Urmează cel de-al 32-lea (ultimul) meci pe teren propriu!

Cel mai lung sezon din istorie: Urmează cel de-al 32-lea (ultimul) meci pe teren propriu!

Sezonul competițional 2016/17 se încheie pentru CSM CSU Oradea cel mai târziu pe data de 24 mai. Roș-albaștrii finalizează cel mai lung sezon din istoria clubului, având un număr de 65 sau 66 meciuri oficiale disputate (funcție de durata finalei mici).

Formația pregătită de Cristian Achim a disputat 22 meciuri în prima fază a sezonului regulat al LNBM (doar 20 au rămas contabilizate ca urmare a retragerii lui BCM Olimpic Baia Mare), 10 în TOP 6, respectiv 10 sau 11 în playoff. De asemenea, Leii Roșii au susținut 20 meciuri în cupele europene, două în Cupa României și unul în SuperCupă.

Parcursul continental este cel mai lung din istoria clubului. De altfel, cele 20 de meciuri internaționale reprezintă un record absolut pentru orice echipă de club românească într-un singur sezon competițional. Este vorba despre un record pentru orice club românesc, indiferent de disciplina sportivă, nu doar baschet.

În prealabil cel mai lung sezon din istoria secției de baschet a fost precedentul, atunci când CSM CSU Oradea a devenit campioană națională. Formația bihoreană a susținut atunci un număr total de 51 meciuri oficiale.

Numărul de meciuri este cu adevărat impresionant. De notat că în trecut au existat sezoane când echipa masculină de baschet a disputant un număr total de mai puțin de 30 meciuri. De această data roș-albaștrii au avut mai mult decât dublu.

Arena Antonio Alexe a fost o destinație frecventată de suporterii roș-albaștri. În total s-au disputat 32 meciuri oficiale pe teren popriu, incluzându-l pe cel cu BC CSU Sibiu, din finala mică a Ligii Naționale de baschet masculin a României.

Meciul cu CSU Sibiu, contând pentru finala mică a Ligii Naționale de baschet masculin, se dispută luni (22.05), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe. Bilete pentru acest meci se pot achiziționa AICI.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments