Cel mai mare număr de victorii într-un sezon pentru CSM Oradea

Cel mai mare număr de victorii într-un sezon pentru CSM Oradea

CSM CSU Oradea a completat cel mai de succes sezon din istorie. Echipa de baschet a disputat două finale și a devenit campioană a României la capătul stagiunii 2015/16.

Leii Roșii au depășit pe BC Mureș, scor 3-2, în finala campionatului. În prealabil, bihorenii au trecut de Phoenix Galați și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Cele nouă victorii necesare în playoff pentru a câștiga campionatul au fost precedate de 23 succese în sezonul regulat. În plus, roș-albaștrii au câștigat cinci din cele șase partide disputate în Cupa României pe parcursul sezonului competițional recent încheiat.

Astfel, formația condusă către Cristian Achim a repurtat 37 victorii în întreg sezonul competițional. CSM-ul a disputat un număr total de 51 partide oficiale. Rezultă o rată de succes de 72.5% pentru Oradea în stagiunea 2015/16.

Este unul dintre cele mai bune bilanțuri din istoria clubului și cel mai mare număr de victorii repurtate de CSM într-un singur sezon. Oradea a avut performanțe similare în sezoanele 2012/13 și 2013/14. Este vorba despre 32-12 pentru 72.7%, respectiv 35-14 pentru 71.4%.

A fost cel de-al 3-lea sezon din istoria CSM CSU Oradea cu cel puțin 30 victorii și al 4-lea cu cel puțin 20 de succese. De asemenea, a fost al 6-lea sezon încheiat cu bilanț pozitiv pentru roș-albaștri.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments