Cel mai vechi component al secției de baschet masculin

Cel mai vechi component al secției de baschet masculin

Cristian Dan este fizioterapeutul echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea. În vârstă de 38 ani, el este cel mai vechi component al secției de baschet masculin și unul dintre cei mai longevivi oameni din întregul club.

Cristi s-a alăturat CSM-ului în urmă cu mai bine de un deceniu. Activitatea sa principală a fost în permanență legată de secția de baschet, însă el a avut perioade în care a colaborat cu secția de polo, dar și cu cea de baschet feminin. De asemenea, el a ajutat spotivii CSM-ului de la alte discipline de-a lungul anilor.

De-a lungul timpului, Cristian Dan (foto, stânga) a oferit un ajutor deosebit de important secției de baschet. El este o piesă extrem de importantă în deplasările echipei, fiind omul care se ocupă de confortul jucătorilor, de meniu, eventualele probleme de sănătate apărute. În același timp se ocupă de multe aspecte organizatorice ivite în deplasările roș-albaștrilor.

Prin prisma longevității sale la echipă, Cristi Dan este recunoscut în toate sălile și la toate meciurile echipei din LNBM și Cupa României. Practic nu există club din competițiile amintite la care nu fie măcar 1-2 foști jucători la CSM Oradea, care să fi trecut pe sub mâinile fizioterapeutului echipei.

Din postura de fizioterapeut cu normă întreagă, Cristi are o activitate care adesea îi ocupă foarte mult timp. El își începe activitatea cu mult înaintea începerii ședințelor de antrenament și se întinde foarte mult după încheierea acestora. De asemenea, are o strânsă colaborare cu medicul Alin Iova, preparatorul fizic Marius Marinău, spitalele, clinicile, farmaciile și furnizorii de suplimente susținătoare de efort pentru sportivi.

Suporterii prezenți la ultimul meci de pe teren propriu al CSM CSU Oradea au putut remarca absența lui Cristi de pe banca echipei. El a stat în tribună de această dată pentru a nu fi în contact cu jucătorii din cauza unei probleme de sănătate. A luat această decizie pentru a-i feri pe sportivi de riscuri, însă a ținut să fie prezent alături de echipă, așa cum o face de fiecare dată de la promovarea echipei în primul eșalon baschetbalistic al României.

În imaginea alăturată, Cristi este acompaniat de către Dragoș Alexandru Soltănescu (dreapta), fizioterapeutul echipei de handbal masculin din cadrul CSM Oradea. Acesta îi oferă o mână de ajutor omologului său după meciurile de pe teren propriu ale echipei de baschet.

De altfel, procedurile după meciurile echipei de baschet includ saună, bazin și masaj imediat după meci. Acestea se desfășoară la Arena Antonio Alexe. De asemenea, în ziua următoare tuturor jocurilor, componenții echipei de baschet participă și la o ședință de criosaună (terapie prin frig). Această procedură se desfășoară la CrioZone.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

CristiDan