Ciprian Cîmpianu, antrenor secund CSM Digi Oradea, despre noul proiect al secției de polo

Ciprian Cîmpianu, antrenor secund CSM Digi Oradea, despre noul proiect al secției de polo
  • in

Ciprian Cîmpianu, noul antrenor secund al echipei CSM Digi Oradea, a participat la conferința de presă desfășurată joi (25.05), la sala mică a Primăriei Oradea. El a discutat despre noul proiect al secției de polo și despre tinerii poloiști ai municipiului Oradea.

“Cunosc cel mai bine partea de juniori din poloul orădean. Ei sunt în creștere. Lucru datorat clubului Crișul, care a făcut acest sacrificiu în acest an ca să joace în Superligă. Cu toate că acești juniori au luat bătaie la fundul gol, copiii aceștia au crescut foarte mult în valoare. Este vorba despre copii în vârstă de 15-16 ani, pe care eu mi-am dorit să îi împing și să-i încurajez. Am făcut acest lucru deoarece am văzut că ei își doresc foarte mult să joace. Sunt entuziaști și foarte dornici să joace.

S-a tot vorbit despre faptul că echipele Crișul Oradea și Amefa Arad se vor retrage. Vreau să se înțeleagă că acest lucru nu este clar. Sunt lucruri spuse la supărare. Au fost divergențe cu noua conducere a federației române. Fără Arad și Crișul nu se poate. Sunt două cluburi care fac sacrificii și preferă să crească jucători. Este nevoie de aceste cluburi. Poloul românesc nu poate să reziste fără aceste cluburi.

Avem mulți tineri cu potențial. Vom vedea câți dintre ei pot să facă pasul spre echipa de seniori. Dorința mea e cât mai mulți să facă acest pas. De-a lungul timpului au fost alți tineri care la nivel juvenil au obținut medalii și trofee, au fost selecționați la echipele naționale la aceste categorii de vârstă, au fost recompensați cu trofee și titluri individuale, dar nu au reușit să se regăsească în lotul lui CSM.

Acest lucru s-a întâmplat din diferite motive. Nu poți să îi spui unui om de 17-18 ani să mai facă un sacrificiu. Ei trebuie să știe dacă merită să facă polo sau să aleagă o altă carieră. I-am sfătuit pe mulți ce să facă. Cei despre care vorbesc au renunțat la polo și s-au îndreptat spre altă carieră. Majoritatea dintre ei regretă. Nu aș vrea ca și alții să regrete acest lucru.

Îmi doresc jucători tineri, de 17-18 ani. Îmi doresc ca ei să aibă o speranță că vor avea acces la CSM Digi Oradea. Aș vrea să se înțeleagă că nu doar anul acesta se va face trecerea la echipa mare. De ce să nu apară anul viitor cineva?

Aș putea să vă dau niște nume care vor face pasul spre echipa mare, CSM Digi, dar nu vreau să fac acest lucru acum. Vă și spun de ce: pentru ei urmează o finală. Nu vreau ca pe acești tineri să îi afecteze în vreun fel dacă eu îi nominalizez tocmai înaintea acestei finale. Este vorba despre juniorii II, care vor avea finala la sfârșitul săptămânii următoare. Aceștia au jucat de fapt meciul cu Clujul din finalul sezonului în Superligă. Juniorii I au nevoie de pregătirea pentru bacalaureat.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

Cimpianu