Contribuții importante pentru jucătorii autohtoni și Salih Nuhanovic

Contribuții importante pentru jucătorii autohtoni și Salih Nuhanovic

Jucătorii autohtoni ai CSM CSU Oradea au avut un aport consistent la meciul disputat în compania Stelei CSM EximBank București, contând pentru prima manșă a sferturilor de finală din Cupa României. Meciul desfășurat luni (04.01), la Arena Antonio Alexe din Oradea, s-a încheiat cu scorul de 77-76.

Conform regulamentului în vigoare, CSM CSU Oradea a evoluat pe tot parcursul jocului cu doi baschetbaliști români. Antrenorul Cristian Achim a rotit cinci jucători autohtoni. Este vorba despre:

Dani Popescu (poziția 1) – 13:51 minute
Andrei Mandache (poziția 2) – 26:21 minute
Silviu Lupusavei (poziția 2) – 4:39 minute
Bobe Nicolescu (poziția 3) – 5:20 minute
Rareș Pașca (poziția 4) – 29:51 secunde

Ei cu contribuit la zestrea echipei cu 24 puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări și 2 posesii pierdute. De asemenea, au avut 9/19 la aruncările din acțiune.

Mandache a fost principalul creator, Pașca a avut apariții la recuperare defensivă, a fost cel mai eficient jucător și a avut cel mai mare indice +/-. Se poate spune că a fost printre cei mai buni oameni ai CSM-ului în prima partidă a noului an calendaristic.

Dincolo de cifre, importanța prestației jucătorilor români a fost deosebită. Pașca a oferit multiple soluții antrenorilor de a roti jucătorii la pozițiile 1-2-3, iar polivalența lui Mandache a oferit CSM-ului diferite formule de joc, inclusiv formule cu doi jucători de poziția 2 în același timp pe parchet.

Astfel, cei cinci jucători au oferit o mostră în ceea ce privește importanța și utilitatea în joc. Au dat o importantă mână de ajutor într-o partidă extrem de dificilă și cu o miză ridicată. În plus, ei au acoperit cu brio absența unuia dintre cei mai valoroși și importanți jucători români în activitate, Bogdan Țîbîrnă.

În plus, pe lângă aportul jucătorilor români, pentru acoperirea absenței lui Țîbîrnă, o contribuție consistentă a avut pivotul Salih Nuhanovic. Slovenul a reușit 6 recuperări ofensive, egalându-și recordul stagional. a bifat 2 capace și o intercepție împreună cu 9 puncte și 13 la eficiență. Similar jucătorilor români, Salih a fost de mare preț echipei într-un moment în care ea avea mare nevoie de ajutor din partea poziției 5.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment