Contribuții importante pentru “veteranii” Franklin și Markovic în victoria de la Târgu-Mureș

Contribuții importante pentru “veteranii” Franklin și Markovic în victoria de la Târgu-Mureș

Will Franklin și Rade Markovic, jucătorii cu cea mai bogată experiență din actualul efectiv de străini ai CSM CSU Oradea, au avut contribuții consistente în victoria repurtată pe terenul vicecampioanei României, BC Mureș. Meciul s-a încheiat cu scorul de 92-80.

Franklin a fost titularizat la poziția 1 și a deschis meciul în manieră impresionantă. Recunoscut pentru inteligența baschetbalistică deosebită, dublată de o experiență foarte bogată și de o cunoaștere a propriului potențial, căpitanul CSM-ului a pedepsit apărarea adversă în deschiderea întâlnirii. BC Mureș s-a apărat under la Franklin, iar acesta a înscris de trei ori consecutiv de pe semicerc în condițiile în care i s-a oferit spațiu de manevră. De altfel, Will a demonstrat că poate să marcheze cu generozitate în debutul meciurilor, chiar dacă acest lucru nu îi este neapărat caracteristic.

Markovic a intrat în joc mai târziu decât de obicei și a avut nevoie de ceva timp pentru a-și intra în ritm. Sârbul a trebuit să se adapteze la mutările efectuate în structura de joc a CSM-ului, la care a debutat un nou jucător, lucru ce a implicat absența altuia, iar în condițiile în care vorbim despre doi jucători de poziții și profile diferite a fost limpede că întregul sistem s-a schimbat. Chiar și așa, Rade a găsit rapid soluții de a-și eficientiza jocul. El a încheiat prima jumătate a meciului cu trei reușite de pe semicerc, acestea aducând Oradea definitiv la conducere.

Căpitanul CSM CSU Oradea a petrecut 33 minute pe parchet, perioadă în care a avut 4/5 la aruncările de le semicerc și 0/1 din interiorul acestuia. Franklin a adăugat 3/4 de la linia de pedeapsă pentru un total de 15 puncte. El a livrat patru pase decisive și două recuperări (una ofensivă) cu o intercepție, fără posesie pierdută.

Radovan Markovic a bifat 21 minute de joc. El a avut 3/4 de pe semicerc și 2/3 din interiorul acestuia, fără vreo vizită la linia de pedeapsă pentru un total de 13 puncte. De asemenea, a adăugat o recuperare ofensivă și a pierdut minute în două rânduri, fiind jucătorul cu cele mai multe greșeli personale sancționate (patru).

Will a terminat partida cu 67% la aruncările din acțiune, 19 la eficiență și echipa a avut un plus de 12 puncte cu el în teren (+/-).

Rade a încheiat meciul cu 71% la aruncările din acțiune, 11 la eficiență, iar CSM-ul a avut un plus de opt puncte cu Markovic pe parchet (+/-).

Ambii jucători au bifat câte 25 prezențe în actuala ediție de campionat. Iată liniile lor statistice:

Franklin are 9.8 puncte, 5.1 pase decisive, 4.0 recuperări, 1.1 intercepții și 2.2 posesii pierdute pentru 13.4 la eficiență în 30:17 minute. El are procentaje de 48% la aruncările de două puncte, 41% la trei puncte și 84% la linia de pedeapsă.

Markovic are 13.7 puncte, 2.6 pase decisive, 1.7 recuperări și 0.6 intercepții cu 1.6 posesii pierdute pentru 12.7 la eficiență. Acesta are procentaje de 63% la două puncte, 44% la trei puncte și 97% la linia de pedeapsă.

Will este liderul CSM CSU Oradea la pase decisive și minute pe meci. Rade este liderul echipei la coșuri de trei puncte marcate, aruncări libere transformate, respectiv la precizia aruncărilor de pedeapsă.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment