ACTUALIZARE. Cristian Achim, doi ani alături de CSM CSU Oradea

ACTUALIZARE. Cristian Achim, doi ani alături de CSM CSU Oradea

23 iunie 2016

Cristian Achim își va continua colaborarea cu CSM CSU Oradea pentru următoarele două sezoane. Cele două părți au convenit asupra unui contract cu privire la sezoanele competiționale 2016/17 și 2017/18.

Activitatea lui Achim alături de CSM a demarat în luna noiembrie a anului 2009, fiind cel mai lung parteneriat pe care l-a avut clubul bihorean cu un antrenor în cadrul secției de baschet.

CSM Oradea îi mulțumește domnului Achim pentru contribuția avută la succesul echipei de baschet și îi urează să aibă parte în continuare de satisfacții la cârma Leilor Roșii.

Știrea inițială – 17 iunie 2016

CSM CSU Oradea a ajuns la un acord cu antrenorul Cristian Achim. Cele două părți au convenit asupra continuării frumoasei colaborări demarată în urmă cu aproape șapte ani, optând pentru continuitate. Înțelegerea este valabilă pentru sezonul competițional 2016/17, urmând a fi semnată la începutul săptămânii următoare.

Originar din Râmnicu-Vâlcea, Achim este cel mai longeviv antrenor la o echipă în România. El a ghidat CSM-ul spre șase calificări consecutive în playoff, un loc 3, un loc 2 și un titlu național, respectiv un loc 3 și două locuri 2 în Cupa României. Dincolo de rezultate, tehnicianul în vârstă de 46 ani a construit cel mai solid sistem de joc colectiv în Liga Națională în ultimii ani. Leii Roșii au dezvoltat un baschet apreciat de o largă masă a iubitorilor de baschet din țara noastră în perioada cu Achim la timonă.

De asemenea, Arena Antonio Alexe a devenit neîncăpătoare la jocurile echipei de baschet masculin, unul dintre principalii artizani ai acestei realizări fiind antrenorul, cel care construiește echipa și care lucrează zilnic pentru a perfecționa jocul ei și pentru a-i pune cât mai bine în valoare pe toți componenții lotului de jucători.

Prin această decizie, Cristian Achim a acceptat provocarea de a-și apăra titlul național cucerit pe 2 iunie 2016 alături de CSM Oradea. Decizia vine distanță de câteva zile după ce a obținut cel mai important trofeu al carierei sale și a oferit întreg baschetului orădean cel mai strălucitor trofeu, precum și satisfacția ce însoțește o astfel de performanță.

O altă provocare pentru Achim și CSM, în sezonul 2016/17, constă în gestionarea participării în cupele europene și menținerea ștachetei în competițiile interne. Numărul meciurilor și al kilometrilor de deplasare vor crește, situație deloc ușor de controlat și gestionat pentru un club. Totul în condițiile în care regulamentul specific al Ligii Naționale se schimbă, numărul de jucători străini urmând să scadă la cinci pe foaia oficială de joc.

Mai multe informații cu privire la construirea lotului de jucători și programul precompetițional al echipei vor fi furnizate pe parcursul următoarelor săptămâni, în momentul în care acestea se vor finaliza.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments