Cristian Achim: “Vreau să remarc revenirea lui Rade Markovic”

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM Oradea, a vorbit despre sccesul repurtat în meciul cu Farul Constanța, scor 99-50, într-un meci contând pentru etapa a 24-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2013/14.

“Nu cred că sunt foarte multe lucruri de spus după acest meci. Este o victorie absolut normală. Am oferit minute de joc tuturor jucătorilor înscriși pe foaia oficială.

Aș vrea să remarc revenirea lui Markovic. El vine după un proces lung de recuperare și o absență pe măsură. Nu mai are dureri la genunchi, însă mai are o ușoară jenă, lucru cumva firesc în astfel de situații. Face toate antrenamentele cot la cot cu ceilalți băieți, dar așa cum este normal nu se află într-o formă sportivă prea bună. Din punct de vedere fizic mai are puțin de recuperat, dar și aceasta este o chestiune firească.

Nu pot să vă spun în acest moment ce s-a întâmplat cu Rareș Pașca. Știu că este la spital și probabil va fi cusut în urma rănii deschise. Pot să spun că acesta este unul dintre cei mai ghinioniști jucători cu care am lucrat în cariera mea. Se pare că niciun necaz nu îl ocolește.”

Achim a vorbit în conferința de presă de după meciul cu Constanța și despre partida cu Steaua CSM, întrucât nu s-a întâlnit cu reprezentanții mass-media locală de la acea partidă.

“A fost un meci cu adevărat important pentru noi din toate punctele de vedere pentru că veneam după o înfrângere, cât și pentru faptul că am întâlnit o echipă aflată pe val. Nu în ultimul rând a fost un meci important pentru clasamentul final al sezonului regulat. Mă bucur foarte mult că am învins la București, în condițiile în care am marcat multe puncte. Acest lucru este foarte benefic pentru noi deoarece veniserăm după o perioadă în care ofensiva noastră nu a funcționat la capacitate maximă.”

În fine, antrenorul CSM-ului a vorbit despre situația din clasament:

“Încă depindem de noi pentru obținerea unuia dintre primele locuri în clasament. Nu depindem deocamdată de alte rezultate. Dacă noi câștigăm ultimele două meciuri rămase de disputat ne vom clasa pe una dintre primele două poziții cu certitudine. Într-o oarecare situația nu ar fi foarte important meciul de la Rovinari, însă acest lucru depinde de alte rezultate. Vom aborda toate jocurile la victorie, lucru pe care l-am făcut de fiecare dată.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Leave a Comment