CSM CSU Oradea a cedat în duelul cu KK Igokea

CSM CSU Oradea a cedat în duelul cu KK Igokea

CSM CSU Oradea a fost depășită de KK Igokea Aleksandrovac, scor 66-96, într-un meci de pregătire desfășurat joi (13.09), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Similar partidei anterioare din presezon, formația orădeană a jucat fără patru jucători din rotația de bază.

Jocul a fost la discreția echipei bosniace, care a fost lipsită de un singur sportiv important în această partidă. Igokea a prestat un baschet colectiv, eficient pe tranziție și foarte productiv. CSM-ul a avut dificultăți să țină pasul cu echipa adversă, având probleme atât la construcție, cât și la finalizare, iar nivelul defensiv a fost nemulțumitor. Scorul la prima pauză a fost de 14-27, pentru ca la jumătatea partidei să fie de 28-57.

Repriza secundă nu a adus schimbarea. CSM-ul a continuat să aibă dificultăți în raport cu formația bosniacă, aceasta reușind să mențină un ecart consistent pe tabela de marcaj. Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a apelat și la tinerii orădeni care în această perioadă se antrenează cu prima echipă în condițiile efectivului redus.

Principalii realizatori ai echipei au fost Valeika – 17 puncte, Kariniauskas – 15 puncte, Richard – 10 puncte, Fometescu – 9 puncte, Pasalic – 8 puncte, Petrescu – 5 puncte, Gavrilă – 2 puncte.

De notat că KK Igokea a jucat fără Tomislav Zubcic, pivot, convocat la echipa națională a Croației. Formația bosniacă a prestat un baschet de înaltă ținută, apărându-se extrem de agresiv și alimentându-și tranziția ofensivă cu regularitate.

Similar partidei de la Debrecen, CSM CSU Oradea a jucat fără Giordan Watson, Bobe Nicolescu (la echipa națională), Sean Barnette (problemă personală) și Sean Denison (incomplet refăcut). De notat că primii doi se vor alătura echipei de abia pe 18 septembrie, cu o zi înaintea plecării în Finlanda pentru primul meci oficial al sezonului 2018/19.

Declarații Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

“În primul rând rămâne să vedem ce jucători vom avea la dispoziție la primul meci oficial. Cât timp am fost în efectiv complet lucrurile au decurs foarte bine, atât în antrenament, cât și în jocurile de verificare. Actualmente avem probleme de efectiv, dar vom încerca să ne adaptăm. Watson și Nicolescu vor reveni de la lot pe 18 septembrie. Nu pot să spun când vor reveni Denison și Barnette. Am mai avut probleme de acest gen, sperăm să trecem peste ele cât de repede, însă este exclus după părerea mea să mergem în formulă completă în Finlanda.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment