CSM CSU Oradea a depășit Phoenix Galați într-un meci de pregătire, la Tîrgu Mureș

CSM CSU Oradea a depășit Phoenix Galați într-un meci de pregătire, la Tîrgu Mureș

CSM CSU Oradea a învins Phoenix Galați, scor 84-67, într-un meci de pregătire desfășurat joi (01.09), la Sala Sporturilor din Târgu-Mureș. Partida a fost controlată în întregime de echipa pregătită de Cristian Achim.

Jocul a demarat cu Branko Mirkovic, Martin Zeno, Sean Barnette, Titus Nicoară și Sean Denison. CSM-ul a deschis partida foarte bine, nivelul de concentrare, implicare și execuție fiind ridicate. Astfel, Oradea a realizat un parțial de 20-4 cu care s-a instalat la conducere, una pe care nu a mai cedat-o până la final.

A fost o partidă în care staff-ul CSM-ului a controlat situația atât în joc, cât și pe tabela de marcaj, rotind întreg efectivul disponibil. De asemenea, antrenorul Achim a schimbat formulele de joc, exersând inclusiv situații cu Titus Nicoară la poziția 5. În plus, Oradea a executat noi sisteme defensive, comparativ cu ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută la turneul de la Sibiu.

CSM-ul a realizat și acțiuni spectaculoase. Îmbucurător este faptul că jucătorii împart mingea, circulația acesteia fiind deosebită. Roș-albaștrii au o atmosferă bună în echipă, disponibilitatea băieților de a-și pune colegii în valoare ieșind în evidență.

S-au consemnat și câteva aspecte asupra cărora mai este de lucrat. În principal este vorba despre blocajul defensiv, aruncarea de la mare distanță, respectiv menținerea unul nivel uniform de concentare indiferent ce se întâmplă pe tabela de marcaj. Desigur, cel puțin ultimul aspect este destul de dificil de gestionat cân diferența pe tabela de marcaj este mare.

Scor pe sferturi: 27-13, 18-14, 21-18, 18-22. CSM-ul a avut 51% la aruncările din acțiune, cu 19 procente mai bun decât adversarul. Oradea a cedat 21 recuperări sub propriul panou. Bihorenii au înregistrat 2 pase decisive cu 17 posesii pierdute și 12 mingi câștigate. Raportul punctelor pe contraatac a fost favorabil orădenilor cu 26-9.

Se impune să remarcăm faptul că acesta a fost primul joc de pregătire din presezon pentru Phoenix Galați. De asemenea, echipa antrenată de Florin Nini a ajuns la Tîrgu Mureș la scurt timp înaintea primului angajament al partidei, după o călătorie de la Galați.

Sean Barnette a avut 16 puncte, 7 recuperări și 4 intercepții, Martin Zeno a adăugat 15 puncte, iar Branko Mirkovic a terminat cu 10 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. Toți cei 12 jucători înscriși pe foaia oficială au bifat minute de joc, 11 dintre aceștia reușind să puncteze.

Reamintim că la turneul de la Tîrgu Mureș absentează Andrei Mandache și Rareș Pașca, ambii accidentați și care au rămas la Oradea pentru a urma programe de recuperare. De asemenea, lipsește antrenorul asistent Milan Mitrovic, întors la Belgrad pentru o problemă de familie.

Vineri (02.09), demarează turneul intitulat Cupa Mureș. În cadrul partidei de deschidere, cu începere de la ora 16:30, CSM CSU Oradea întâlnește pe BCM Olimpic Baia Mare.

Comentarii

comments

Attachment

csm