CSM CSU Oradea a deschis seria jocurilor din presezon

CSM CSU Oradea a deschis seria jocurilor din presezon

CSM CSU Oradea a susținut primul joc de pregătire în această vară. Campioana în exercițiu a României a întâlnit pe BCM U Pitești, pierzând jocul în secvența decisivă, scor 82-91. Jocul s-a desfășurat la Sala Transilvania din Sibiu și contează pentru turneul memorial Elemer Tordai.

Partida a început favorabil elevilor lui Cristian Achim. Acesta a optat pentru un cvintet de start alcătuit din Branko Mirkovic, Martin Zeno, Sean Barnette, Titus Nicoară și Sean Denison. Roș-albaștrii s-au desprins la 15 lungimi pe parcursul primelor minute de joc, secvența inaugurală încheindu-se cu scorul de 24-15.

Sfertul al 2-lea a demarat cu Petrișor, Pasalic, Barnette, Zeno și Țîbîrnă. Jocul colectiv al echipei bihorene a dat satisfacție în destule momente, însă nivelul de intensitate nu a fost la cel mai înalt nivel. Leii Roșii s-au menținut în avantaj pe tot parcursul primei reprize, una încheiată cu scorul de 41-38.

Sfertul al 3-lea a demarat cu Markovic, Pasalic, Zeno, Nicoară și Denison. Argeșenii au marcat primele nouă puncte ale sfertului al 3-lea, instalându-se pentru prima dată la conducere. Oradea a replicat cu un parțial de 11-2 pentru a reveni în avantaj, unul pe care l-a avut și la capătul sfertului 3, scor 62-59, după un act încheiat practic la egalitate.

În cel de-al 4-lea sfert, Oradea a intrat cu Petrișor, Zeno, Barnette, Nicoară și Denison. A fost o perioadă de joc în care Piteștiul a punctat cu generozitate de la mare distanță. În același timp, nivelul de intensitate din apărarea orădeană nu a fost constant, existând oscilații firești pentru această perioadă. Martin Zeno a realizat câteva acțiuni impresionante, însă Piteștiul a controlat finalul reușind să mențină un nivel foarte ridicat de precizie de pe semicerc.

Staff-ul CSM CSU Oradea a folosit multiple formule de joc, fiind în perioada căutărilor în tot ceea ce privește găsirea formulelor potrivite și a punerii în valoare a tuturor jucătorilor.

Martin Zeno a avut 23 puncte, Branko Mirkovic a adăugat 19 puncte, 4 pase decisive, Titus Nicoară a contabilizat 13 puncte, 5 recuperări, iar Sean Barnette a încheiat cu 12 puncte și 6 recuperări. Echipa a avut doar șase marcatori, rotind zece jucători. CSM-ul a încheiat cu 57% la aruncările de două puncte, 40% la trei puncte, respectiv 67% la linia de pedeapsă.

A fost un test extrem de util, fiind primul exercițiu de acest gen pentru formația bihoreană. Spre deosebire de toate celelalte echipe prezente la Sibiu, CSM-ul nu a mai avut nicio partidă de pregătire în prealabil în actuala formulă. Drept comparație, pentru BCM U Pitești acesta a fost cel de-al 5-lea joc de pregătire.

Acesta a fost primul meci de pregătire susținut de CSM CSU Oradea în presezon. Roș-albaștrii au evoluat fără Andrei Mandache și Rareș Pașca, ambii confruntați cu probleme medicale. De asemenea, nu a fost utilizat Zarko Comagic, respectându-se regulamentul cu cinci jucători străini, chiar dacă el a fost trecut pe foaia de joc. Dani Tămășdan nu a fost utilizat în această partidă.

Următorul joc al CSM-ului este programat pentru sâmbătă (27.08), cu începere de la ora 19:00. Adversar este SCM Universitatea Craiova.

Comentarii

comments

Attachment

foto