CSM CSU Oradea a încheiat parcursul în Basketball Champions League

CSM CSU Oradea a încheiat parcursul în Basketball Champions League

CSM CSU Oradea a încheiat aventura în Basketball Champions League. Roș-albaștrii au trecut de două tururi prleiminare și au jucat meci decisiv de calificare în playoff în cadrul ultimei etape din faza grupelor.

Formația pregătită de Cristian Achim a disputat 18 partide, cele mai multe din istoria competiției până la 25 ianuarie 2017. CSM-ul a câștigat nouă partide, având 3-1 în tururile preliminare și 6-8 în faza grupelor.

S-au consemnat multiple rezultate remarcabile. Vorbim despre dubla victorie cu campioana Slovaciei, respectiv o calificare în dauna campioanei Bulgariei. Totodată, roș-albaștrii au obținut victorii în compania campioanelor Israelului și Ucrainei, o dublă victorie în compania unei echipe din Liga VTB, respectiv o dublă victorie în compania reprezentantei Finlandei.

Echipa și suporterii ei regretă încă și acum înfrângerea din Franța și cea cu Venezia de la Arena Antonio Alexe. Ambele au fost pierdute la capătul unor jocuri deosebit de echilibrate, în cadrul cărora Oradea se afla în avantaj cu câteva minute înainte de final. Au fost jocuri în care CSM-ul a jucat la același nivel cu al 4-lea buget din Franța și al 2-lea din Italia!

CSM CSU Oradea s-a clasat pe locul al 6-lea în grupă. Roș-albaștrii au devansat pe Kataja Basket și Khimik Youzhne. Ei au fost la o victorie în urma locului 4, ocupat în cele din urmă de Avtodor Saratov, o formație învinsă de două ori de campioana României.

Bihorenii au încheiat aventura cu medii statistice de 69.2 puncte, 34.6 recuperări, 18.3 pase decisive, 6.7 intercepții și 13.3 posesii pierdute pentru 76.9 la eficiență pe meci. Oradea a avut procentaje de 47% la două puncte, 34% la trei puncte, respectiv 75% la linia de pedeapsă.

Comentarii

comments