CSM CSU Oradea a întâlnit BC Olimpic Baia Mare la Cupa Mureș

CSM CSU Oradea a întâlnit BC Olimpic Baia Mare la Cupa Mureș

CSM CSU Oradea a depășit pe BC Olimpic Baia Mare în deschiderea Cupei Mureș, eveniment găzduit la Tîrgu Mureș în perioada 2-3 septembrie anul curent. A fost cea de-a 5-a partidă de pregătire pentru campioana în exercițiu a României. Rezultatul final a fost de 93-50.

Spre deosebire de jocurile anterioare, antrenorul Cristian Achim a început partida în altă formulă. El l-a titularizat la Bogdan Țîbîrnă la poziția 5, respectiv pe Muhamed Pasalic la poziția 2. Ceilalți trei jucători din cvintetuld e start s-au regăsit și în partidele anteriorare pe parchet la primul angajament. Este vorba despre Branko Mirkovic, Martin Zeno și Sean Barnette. Cei doi americani au trecut la pozițiile 3 și 4, spre deosebire de 2 și 3, cum au început jocurile anterioare.

Jocul a demarat în nota de dominare a Leilor Roșii. Aceștia au găsit cu ușurință ținta, fie la capătul unor acțiuni colective purtate în joc pozițional, fie pe contraatac sau tranziție, ca acțiuni rezultate după un joc defensiv eficient. Oradea s-a desprins la 31-10 în primele zece minute de joc.

Staff-ul tehnic al CSM-ului a rotit adânc în această partidă. Au fost rotiți 11 jucători în prima jumătate, zece dintre aceștia având cel puțin șapte minute pe parchet în prima repriză. Aceasta s-a încheiat cu scorul de 49-24.

Lucrurile au continuat în aceeași notă în repriza a 2-a. Antrenorul Achim a urmărit anumite obiective din punct de vedere tactic, însă pe parcursul secvenței decisive a hotărât să folosească alcătuiri pe care e puțin probabil să le utilizeze în cursul sezonului competițional.

Sean Barnette a avut 13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Sean Denison a bifat 13 puncte, 6 recuperări, Muhamed Pasalic a încheiat cu 11 puncte, iar Bobe Nicolescu și Branko Mirkovic au terminat cu câte 9 puncte fiecare pentru CSM. Toți cei 12 jucători au punctat, scorul final fiind stabilit de Dani Tămășdan și Sergiu Pop, de la linia de pedeapsă.

Reamintim că la turneul întreprins la Tîrgu Mureș, CSM CSU Oradea nu poate conta pe serviciile lui Andrei Mandache și Rareș Pașca. Ambii urmează programe de recuperare după diferite accidentări suferite.

Sâmbătă (03.09), CSM-ul susține al 3-lea joc în tot atâtea zile consecutive. Adversar va fi câștigătoarea meciului dintre BC Mureș și Phoenix Galați. Partida se va desfășura în “Junglă”, cu începere de la ora 19:00.

Comentarii

comments

Attachment

tibirna