CSM CSU Oradea a stabilit noul record stagional de pase decisive într-un meci

CSM CSU Oradea a stabilit noul record stagional de pase decisive într-un meci

CSM CSU Oradea a stabilit un nou record stagional absolut. Formația antrenată de Cristian Achim a învins la Tîrgu Mureș, în meciul de deschidere al etapei a 4-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18 și a stabilit un nou reper de pase decisive într-un singur meci din actuala ediție de campionat.

Formația bihoreană s-a impus cu scorul de 86-60 în fieful lui BC Mureș. Roș-albaștrii au totalizat 25 de acțiuni colective pe care le-au transformat în puncte, depășind precedentul record cu o pasă decisivă.

CSM-ul l-a avut drept lider la creație pe Obie Trotter, care a livrat cinci pase decisive. Andrei Mandache l-a secondat cu patru. Urmează un număr de patru jucători cu trei pase decisive fiecare: Peda Stamenkovic, Arturas Valeika, Muhamed Pasalic, respectiv Bobe Nicolescu. În fine, Goran Gajovic și Bogdan Țîbîrnă au totalizat câte două pase decisive fiecare.

Așadar, CSM CSU Oradea a avut 25 pase decisive, performanță la care au contribuit opt jucători. O dovadă a faptului că jocul colectiv implementat de antrenorul Cristian Achim începe să dea roadele scontate, iar numărul mare de jucători care au găsit omul liber cu pas indică faptul că băieții reacționează pozitiv la acest proces de învățare a sistemului colectiv implementat pe faza ofensivă.

Precedentul record a fost deținut de SCM U Craiova și CSM Steaua București, fiind de 24. Cel mai bun reper stagional anterior pentru Oradea a fost de 20 pase decisive, în meciurile cu Dinamo Bucurști și CSU Sibiu.

După primele patru etape, Leii Roșii au o medie de 20.5 pase decisive/meci. Este cea mai mare medie de pase decisive din ctuala ediție de campionat, în condițiile în care cealaltă echipă care a disputat deja patru meciuri, BC Mureș, are o medie de 15.7. Celelalte echipe au disputat cel mult trei meciuri. Cele mai apropiate de Oradea sunt SCM U Craiova și U-BT Cluj-Napoca, cu 20.3, respectiv cu 20.0 pase decisive pe partidă.

Reamintim că în prezent CSM CSU Oradea deține și recordul absolut de coșuri de trei puncte marcate într-un singur meci din actuala ediție de campionat. Despre aceste puteți citi AICI.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments