CSM CSU Oradea a susținut primul joc la Memorialul Antonio Alexe 2016

CSM CSU Oradea a susținut primul joc la Memorialul Antonio Alexe 2016

Memorialul Antonio Alexe 2016 a demarat joi (08.09), cu prezentarea echipei CSM CSU Oradea pentru noul sezon competițional. Evenimentul s-a desfășurat în prezența a aproximativ 1.000 spectatori, curioși să vadă pentru prima dată la lucru campioana în exercițiu a României. Formația roș-albastră a primit replica lui BM Slam Stal Ostrow, din Polonia, într-un meci pe care CSM-ul l-a controlat aproape permanent. Rezultatul final a fost de 86-57, în favoarea gazdelor.

Antrenorul Cristian Achim a deschis partida cu Mirkovic, Zeno, Barnette, Nicoară și Denison. Polonezii au intrat pe parchet cu Johnson și Troupe la pozițiile 1-2, foști adversari ai CSM-ului în Liga Națională.

Ostrow s-a instalat la conducere în primele minute de joc ale confruntării. CSM-ul a replicat prin Barnette, de mai multe ori servit impresionant de către Mirkovic. Oradea a trecut în avantaj pe la jumătatea secvenței. Denison a comis două greșeli personale, el fiind înlocuit cu Țîbîrnă. De asemenea, la Oradea au intrat Petrișor și Pasalic. Bihorenii au punctat prin Barnette și Zeno pe pătrundere. Apărarea orădeană a găsit soluții, iar tranziția ofensivă și contraatacul au funcționat la parametri foarte buni pe finalul secvenței inaugurale. CSM-ul a terminat sfertul cu Nicolescu în teren, fără jucător la poziția 4. După zece minute de joc, tabela de marcaj indica scorul de 24-17 în favoarea amfitrionilor.

Sfertul al 2-lea a început cu Petrișor, Pasalic, Barnette și Țîbîrnă. Defensiva CSM-ului întâmpină dificultăți, Zeno fiind sancționat cu două greșeli personale. Oradea se lovește de probleme și în atac, antrenorul optând să schime liniiade sus, jucând cu Mirkovic, Pasalic și Nicolescu, la pozițiile 1-2-3, respectiv cu Nicoară la poziția 4. Mirkovic pune mingea în coș de pe semicerc din blocajul lui Țîbîrnă pentru a desprinde Oradea loa zece lungimi, scor 29-19, în minutul 15. Diferența a continuat să urce, ajungând la un maxim de 17 lungimi, după tripla lui Nicolescu, pe fondul inexactităților din jocul de construcție al polonezilor.  Fundașii celor două echipe au schimbat coșuri de la distanță, pe finalul reprizei Ostrow reducând puțin din deficit, scor 45-31.

Secvența a 3-a a demarat cu cvintetul de start al CSM-ului pe parchet, Barnette izbutind două recuperări și două puncte în primele acțiuni de joc. Zeno mărește ecartul la 18 puncte cu o reușită de la semidistanță. Mirkovic înscrie din nou și desprinde Oradea la 21 puncte spre jumătatea celui de-al 3-lea sfert. Cristian Achim a optat să joace cu Petrișor și Pasalic la pozițiile 1-2, respectiv cu nord-americanii la pozițiile 3-4-5 în ultimele minute ale secvenței. Nivelul defensiv a fost ridicat, iar de pe urma acestuia au rezultat destule acțiuni offensive purtate în viteză. Sfertul al 3-lea s-a terminat cu scorul de 65-44, fiind a 3-a perioadă consecutivă de joc câștigată de CSM la diferență de șapte puncte.

Secvența decisivă a început cu Petrișor, Pasalic, Zeno, Comagic (trimis pentru prima dată în teren) și Țîbîrnă. Primele două minute și jumătate s-au scurs fără reușită din acțiune, protagoniștii ambelor echipe alegând să se protejeze după ce un jucător de la Stal Ostow a suferit o accidentare la genunchi. Achim l-a trimis în teren pe Nicolescu, alegând pentru prima dată în acest meci să joace cu doi autohtoni la perimetru. Comagic de pe semicerc, respectiv Pasalic pe contraatac și din afara semicercului au mărit avantajul la un nou maxim, de 29 puncte în minutul 35. Finalul partidei consemnează mărirea diferenței la 30 de puncte, la capătul unui joc în care Oradea a avut posibilitatea să rotească toți jucătoii înscriși pe foaia oficială.

Branko Mirkovic a avut 14 puncte, 4 pase decisive, Martin Zeno și Sean Barnette au adăugat câte 12 puncte fiecare, Bogdan Țîbîrnă a încheiat cu 9 puncte, Sean Denison și Muhamed Pasalic au terminat cu câte 8 puncte fiecare pentru CSM. Nu mai puțin de 11 jucători au marcat în acest meci pentru Oradea.

CSM CSU Oradea a jucat această partidă, similar celorlalte din presezon, fără Andrei Mandache și Rareș Pașca. Ambii sunt incomplete refăcuți după accidentări.

Turneul continuă vineri (09.09), cu meciul dintre Partizan Belgrad și BM Slam Stal Ostrow. Partida se va desfășura tot la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 19.

Următorul joc care o implică pe CSM CSU Oradea se dispută sâmbătă (10.09), cu începere de la ora 18:00, în aceeași locație. Adversar va fi Partizan Belgrad.

Comentarii

comments

Attachment

memorial